BTS uyardı: Sivil itaatsizlik eylemi başlatırız

DİYARBAKIR – BTS Amed Şubesi, promosyon ücretlerinin güncellenmesini isteyerek, “Aksi takdirde hem yasal süreç hem de sivil itaatsizlik eylemleri başlatacağız” uyarısı yaptı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), promosyon ücretlerinin güncellenmesi için Diyarbakır Garı önünde açıklama yaptı. “Demiryolu emekçilerinin hakkını, hukukunu koruyacağız, promosyonların takipçisiyiz” pankartının açıldığı açıklamada BTS Amed Şube Başkanı Süleyman Bozkurt konuştu.

SİVİL İTAATSİZLİK UYARISI

Enflasyonun kontrolden çıktığını söyleyen Bozkurt, yıl başından bu yana Türk lirasında yaşanan değer kaybına değindi. Daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan banka promosyon sözleşmeleri ile kamu emekçileri ciddi anlamda ekonomik zararla karşı karşıya olduğunu belirten Bozkurt, promosyonların güncellenmesini istedi. Bozkurt, promosyon sözleşmelerinin 3-5 yıl gibi uzun sürelerle imzalanması ve enflasyona göre ayarlanmaması nedeniyle milyonlarca çalışanın mağdur olduğunu söyledi.

Bozkurt, Nisan ayında promosyon sözleşmesini imzalayan Ulaştırma Bakanlığı’nın mevcut ekonomik krizi de göz önünde bulundurularak yeni ve hakkaniyetli bir sözleşme imzalaması gerektiğini belirtti. Bozkurt, şunları kaydetti: “Resmi verilere göre Yıllık Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 79,60 ile Üretici Fiyat Endeksi’nin yüzde 144,61 olarak açıklandığı bir ortamda kamu emekçilerinin maaş, ek ödeme ve diğer ödemelerdeki artışlar dikkate alınarak, bankalar ile yapılan promosyon sözleşmeleri yeniden değerlendirilmeli. Kamu emekçilerinin ekonomik kayıpları en kısa sürede giderilmelidir. Aksi takdirde fiili meşru mücadele geleneğimizden aldığımız güç ile hem yasal süreç başlatacağımızı hem de sivil itaatsizlik eylemleri başlatacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir