Hasançelebi’de nohut hasadı öğrenci bursu için yapıldı

Hasançelebi beldesinde imece usulü ekimi yapılan nohutların hasadı yapıldı. Hasattan elde edilen gelir öğrencilere burs olarak verilecek

Hasançelebi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği (HAS-DER) tarafından ekimi yapılan alanda ilk hasat törenle gerçekleşti.

Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi beldesinde gerçekleşen ilk hasat törenine Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ile dernek üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Yenimalatya’nın haberine göre davul zurna eşliğinde halay çekilerek başlanılan programda konulan HAS-DER Başkanı Erkam Aslan, hasattan elde edilen geliri öğrencilere burs olarak vereceklerini belirterek, “Bu yıl aldığımız kararla beraber toprakla tohumları buluşturduk. Yönetim kurulu tarafından aldığımız karar sonrası tarlada nohut hasadını yapıyoruz ve buradan elde edilen gelirle bölgede okuyan öğrencilerimize ve civar köylerde okuyan öğrencilerimize hem sosyal bir gelir hem de eğitimlerine katkı sunmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Bu toprakları kirleten bizleri, doğayı, yaban yaşamı kirletiyor’

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da şunları söyledi: “Bu coğrafyada bu ülkede kim toprakları ekiyorsa, bu ülkenin geleceğine özellikle çocuklarımıza, torunlarımıza bir şey bırakabiliyorsa gerçekten çok değerli bir şey yapıyoruz. Bundan kaynaklı da hepinizin huzurunda köyde yaşayan insanlarımızın ve dışardan gelip köye destek veren yönetimi özellikle Hasan Çelebi ve çevre köyleri dayanışma derneği yönetimine teşekkür ediyorum. Bu toprakları kirleten kimse sadece toprağı değil bizleri de kirletiyor, doğayı, yaban yaşamı kirletiyor. Her bölge de bir çalışma var. Derneklerimiz kooperatiflerimiz, kadın kooperatifleri ortak üretim yapan herkes lütfen bu topraklara sahip çıksın. Kimse gelip bizi kurtarmayacak, çalışmak için kimse önümüzü açmayacak bizi kurtaracak kendi ellerimizdir.”

Yeni Yaşayam Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir