İEB’den Amazon direnişçileriyle dayanışma

İşçi Emekçi Birliği (İEB) direnişte olan Amazon işçileriyle dayanışma açıklaması yaptı. Sermaye ve devletin keyfi uygulamalarla en temel haklara bile saldırdığı kaydedilen açıklamada, işçilerin bu kölelik dayatmalarına direnişle yanıt verdiği hatırlatıldı ve dayanışma çağrısı yaptı.

Kocaeli, Gebze’de bulunan Amazon’a bağlı taşeron firma olan Ceva Lojistik’te çalışan DGD-SEN üyesi işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı. Patronların zulmüne karşı duran işçiler sendikal haklarını alabilmek için direnişe geçti. İşçi ve Emekçi Birliği, Ceva Lojistik saldırısında işçilerin direnişini desteklediğini duyurdu. İEB yaptığı yazılı açıklamada işçi ve emekçilerin sefalet ücretlerine boyun eğdirilmek istendiğini, sermaye ve devletin keyfi uygulamalarla en temel haklara bile saldırdığını, işçilerin ise artan saldırılar karşısında sessiz kalmadığını vurguladı.

Kendilerine dayatılan orta çağdan kalma kölelik uygulamalarına ve düşük ücretlere karşı Amazon-Ceva lojistik işçilerinin mücadele yolunu seçtiklerini, işçilerin emek ve onur mücadelesini engellemeye çalışan Amazon-Ceva lojistik sermayedarının ise işten atma saldırısını gerçekleştirdiğini hatırlatan İEB, “İşçilere dayatılan kölelik koşullarına karşı direnen DGD-SEN üyesi Amazon işçileriyle birlikte dayanışma içerisinde olacağız. Amazon sermayesinin ve uşaklarının hayata geçirdiği orta çağdan kalma düzeni başlarına yıkacağız” dedi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir