İnşaat işçileri serbest bırakıldı: Vazgeçmeyeceğiz

Gasp edilen hakları için Boğaz Köprüsünü trafiğe kapatan ve bir gece gözaltına tutulan inşaat işçileri serbest bırakıldı. İnşaat işçileri, “Bir kez daha patronlara hakkımızı bırakmayacağımız, vazgeçmeyeceğimizi gösterdik” dedi.

Emlak Konut ve YDA Group’un gasp ettiği hakları için günlerdir direnen ve gözaltına alınan inşaat işçileri serbest bırakıldı.

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri dün öğle saatlerinde Boğaz Köprüsünü trafiğe kapatmıştı, “Emlak Konut ve YDA Group haklarımızı gasp etti” yazılı pankartla yaptıkları eylemde bir kez daha “Haklarımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz” demişti.

Haklarında mevcutlu istenen işçiler bir gece Üsküdar Karakolu’nda tutuldu. Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesinde ki ifade işlemleri sonrası beş kişi serbest bırakıldı. Adliye önünde açıklama yapan işçiler, “Bir kez daha patronlara hakkımızı bırakmayacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi. İstedikleri kadar yasaklasınlar. Haklarımızı alana kadar direneceğiz. Arkadaşlarımızın arabulucu görüşmeleri var. Zafer direnen emekçinin olacak.”

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir