İş kazası geçiren inşaat işçisi işten atıldı

Üzerine kanalizasyon suyu dökülen ve şiddetli ağrıları nedeniyle doktora giden inşaat işçisi Kıymaz, aynı şikayetle doktora giden bir kişinin vefat ettiğini öğrenmesi üzerine kazayı “iş kazası” olarak kayda geçirtti. Kıymaz’ı hastaneye götürmeyen Örge Elektrik, ağrıdan kıvranırken işten çıkardı, kamptan attı. İnşaat-İş üyesi Kıymaz, kamuoyuna dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Şenbay Madencilik, Kalyon ve Kolin Örge firmasının Bastancı-Dudullu Metro Şantiyesi’nde çalışan inşaat işçisi Veysel Kıymaz’ın üzerine kanalizasyon suyu döküldü ve su üzerinde kurudu.

Bir gün sonra şiddetli ağrılar yaşayan Kıymaz, rahatsızlığını “iş kazası” olarak kayda geçirdikten sonra Örge Elektrik çıkışını verdi, kamptan attı. İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi Kıymaz, sendikanın sosyal medya hesabından hakları için mücadele edeceğini duyurdu ve dayanışma çağrısı yaptı.

Kıymaz, şu ifadeleri kullandı: “Adım Veysel Kıymaz. Şenbay Madencilik Kalyon ve Kolin Örge firmasında Bostancı-Duduldu Metro Şantiyesinde çalışırken üzerime kanalizasyon suyu döküldü. Üzerimde kurudu. Ertesi gün işe gittikten sonra vücudumda ağrılar başladı, ağrıdan duramadım. Akşam mesai çıkış hastaneye gittim doktora anlattım. Doktor, geçen sene böyle bir olay sonrası bir kişinin şikayetle geldiğini bir sene içinde vefat ettiğini söyledi. Ondan dolayı rahatsızlığı iş kazası olarak kayda geçirdim. Bu nedenle iş yerinden, Örge Elektrik çıkışım verdi. Ağrıdan kıvranırken ben, beni kamptan attılar, zorla çıkış imzası attırmaya çalıştılar atmadım. Hastaneye götürmediler. İnsanın canı bu kadar ucuz olmaması lazım. İnşaat işçileri köle değil. Sendikamla birlikte haklarımı arayacağım.”

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir