Ezgi Özarslan yaşamını yitirdi, fail hala yakalanmadı

Boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan tarafından vurulan Ezgi Özarslan, yaşamını yitirdi. Fail ise hala yakalanmadı.

İzmir’in Konak ilçesinde 29 Temmuz’da boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayan Ezgi Özarslan, hayatını kaybetti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren ve 31 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşen Özarslan (31) yaşamını yitirdi.

Devlet koruyamadı

Ezgi Özarslan’ın annesi kızının henüz tedavisi sürerken hastane önünde kadın cinayetlerine isyan etmişti. Anne, defalarca şikayetçi olmasına rağmen kızının korunmadığını belirterek şu ifadelerde bulunmuştu: “Benim çocuğumu devlet korumadı. Kapıma geldiler. Uzaklaştırması var dedim. Eşgalini, adresini verdim. ‘Oğlum evladım benim kapımda işin ne?’ dedim. Geliyor, bağırıyor, küfrediyor, darbediyor, gidiyor. Çıkarsam beni de kızımı da öldürür. ‘Sen neden benim kapıma geliyorsun’ dedim. Görevli ne diyor biliyor musunuz? ‘Benim görevim bu. Buraya gelebilirim. O senin kapından içeri girerse o zaman müdahale edebilirim’ diyor. Sen onu burada tut ki ben gelip yakalayayım. Sen beni 112’ye bağlıyorsun. 112 ‘Hasta mısın?’ diyor. ‘Polis istiyorum’ diyorum. Polise bağlanıncaya kadar bana müzik dinlettiriyor. Bu kurşun 24 saniyede beynine girdi kızımın. Adam 24 saniyede kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinlettiriyorsun. Savcılıkta suç duyurum var. Karakolda suç duyurum var. Çankaya’daki aile içi şiddette suç duyurum var. Uzaklaştırma var. Kapıma geliyor. Arıyorum. Ekip geliyor, gidiyor. Bu adam geziyor bir alt sokağımda. Herkes kendi havasında. Bir sandalye, iktidar peşinde. Kadınlar tek tek gidiyor. Sen nasıl devletsin, nasıl yakalayamıyorsun? Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin.”

Cinayetin ardından olay yerinden kaçan fail Deniz Özarslan hala yakalanmazken, kadınlar başta olmak üzere bir çok kesim Ezgi Özarslan’ın şikayetlerine rağmen korunmamasına ve katilin yakalanmamasına tepki gösterdi.

Yeni Yaşayam Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir