Artuklu Belediye Meclis Üyeliği seçimi yarın yapılacak

MARDİN – AKP’li Artuklu Belediye Başkanı Tutaşı’nın ardından yarın gerçekleştirilecek seçimlere dair açıklama yapan HDP Mardin İl Örgütü, kendi adayıyla seçimlere katılacağını duyurdu.

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın istifasının ardından boş kalan Artuklu Belediye Başkanlığı için yarın Meclis üyeleri tarafından seçim yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü ise 10’u HDP, 20’si AKP ve 1’i Bağımsız 31 kişiden oluşan Artuklu Belediye Meclisi’nin gerçekleştireceği seçim öncesi yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada HDP Artuklu Belediye Meclis grubunun tamamının yarın Meclis salonunda olacağı belirtildi. HDP’nin kendi adayı ile seçime katılacağı belirtilen açıklamada başkan adayının ismine yer verilmeyerek, “Seçim sonucu ne olursa olsun Artuklu halkının hak ettiği hizmeti alması için mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde: “Bilindiği üzere 26 Temmuz 2022’de Artuklu Belediyesi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen AKP’li Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı istifa ettirilmiştir. Her ne kadar sağlık sorunlarını gerekçe göstermiş olsa da Sayın Tutaşı’nın istifasının bir yönetememe krizinin sonucu olduğu aşikardır. Artuklu Belediyesi’nin artan usulsüzlükler ve kanun dışı işlerle halka hizmet yerine belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri arasındaki çekişmeleriyle anılması tüm Mardin halkına kaybettiren bir durum olarak ortaya çıkmıştır. Artuklu Belediyesi’nde artık halka hizmet eden bir anlayış yerleşmelidir. Bu anlamda kim ne derse desin HDP olarak bizler kendi adayımızla seçimlere katılacağız. Seçim sonucu ne olursa olsun Artuklu halkının hak ettiği hizmeti alması için mücadelemize devam edeceğiz.”

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir