Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın: #AyselTuğlukaİşkenceyeSon hashtagiyle Twitter’dayız

PİRHA- Kobani Davası’nda mahkeme heyeti, hasta tutuklu Aysel Tuğluk’un avukatının ‘Savunma yapacak durumda değil’ ifadesini dikkate almayarak, siyasetçinin savunma yapmasına karar verdi. Tuğluk’un savunma hakkının gasp edildiğini ve bu tutumun işkence olduğunu belirten Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın hareketi, 30 ve 31 Temmuz günlerinde saat 21’00 de #AyselTuğlukaİşkenceyeSon hashtagiyle Twitter’dan paylaşım yapacak.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’nın duruşmaları Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediyor.

Kobani Davası’nda mahkeme heyeti, demans teşhisi konulan hasta tutuklu Aysel Tuğluk’un avukatının ‘Savunma yapacak durumda değil’ ifadesini dikkate almayarak, siyasetçinin savunma yapmasına karar verdi.

Tuğluk’un savunma hakkının gasp edildiğini ve mahkemenin Tuğluk’a yönelik işkence boyutuna ulaşan bu tutumuna karşı olduklarını belirten Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın hareketi, 30 ve 31 Temmuz günleri saat 21’00 de #AyselTuğlukaİşkenceyeSon hashtagiyle hazırladıkları videoları Twitter’da sosyal medya hesaplarından paylaşacak.

“MAHKEMENİN TUĞLUK’A YÖNELİK İŞKENCE BOYUTUNA ULAŞAN TUTUMUNA KARŞI ÇIKIYORUZ”

Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın hareketinden kadınlar yapacakları hashtag çalışmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Aysel Tuğluk ilerleyen hastalığı nedeniyle tek başına basit gündelik işlerini yapamayacak, yaşamsal gereksinimlerini sağlayamayacak durumdadır.

Aysel Tuğluk’a verilen tek başına cezaevinde yaşamını sürdüremez raporlarına rağmen, ATK 3. İhtisas Kurulu son raporunda da Aysel için “Cezaevinde tek başına hayatını idame ettirebilir” kararı vermiştir. Süren davasının son duruşmasında ise mahkeme başkanı “ifade veremeyecekse bile gelsin ifade veremeyeceğini söylesin ve yerine avukatı savunma yapsın” diyerek Aysel’i ifade vermeye zorla getirilmesi için Aysel’in SEGBİS odasında hazır edilmesi talimatını vermiş bulunmaktadır.

Mahkemenin Aysel Tuğluk’a yönelik işkence boyutuna ulaşan bu tutumuna karşı çıkmak ve Aysel’in derhal serbest bırakılmasını talep etmek için, Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın çağrısıyla 30 ve 31 Temmuz günleri saat 21’00 de #AyselTuğlukaİşkenceyeSon hashtagi altında sesimizi haykırıyor, hazırladığımız videoları hep beraber paylaşıyoruz.”

PİRHA/ANKARA

 

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir