‘Barışın anahtarı Sayın Öcalan’ın elinde’

VAN – AKP ve KDP eliyle Kürtlere yönelik devam eden savaş politikalarına tepki gösteren Van Barış Anneleri üyeleri, barış için PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmenin sağlanması gerektiğine işaret etti, “Hep birlikte savaşın önünde canlı kalkan olup barışın sağlanabilmesi için mücadele edelim” dedi.

AKP-KDP’nin savaş politikaları ile sürdürülen saldırılar bölgede de, Federe Kürdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’de de devam ediyor. Saldırılar kapsamında yaşam alanları hedef alınırken, bunun son örneği yine Federe Kürdistan’da yaşandı. Duhok kentine bağlı Zaxo ilçesi Perex köyünde bir piknik alanına yönelik saldırıda biri bebek 9 Irak vatandaşı katledildi, 20’yi aşkın insan da yaralandı. Saldırının ardından AKP ve bölgedeki ortağı KDP’ye tepkiler yükselirken, saldırının sorumluluğunun PKK’ye yıkılmak istenmesi de dikkat çekti. Devam eden savaş politikalarına karşı Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri görüşlerini dile getirdi.

Annelere ‘Birlik olalım’ çağrısı

Barış Annesi Zarife Bor, barışın bir an önce sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “ Artık kimse ölmesin. Ne gerilla, ne asker ne de polis. Bütün annelere sesleniyorum; Birlik olup bu savaşı durduralım” ifadelerini kullandı.

Kürtlerin birlikte hareket etmesi ile DAİŞ yenildi

KDP’nin, AKP ile birlikte hareket ederek Kürtleri katlettiğini belirten Zarife, “Barzani’nin yaptığı ayıptır. Kirlidir. DAİŞ Irak’a saldırdığında Kürtlerin birliği olmasaydı baş edemezlerdi. Kürtlerin birliği sayesinde daha büyük bir felaket yaşanmadı. Barzani Kürtlerin üzerine toplar yağdırıyor. İnsansız hava araçlarıyla, helikopterlerle kimyasal silah kullanıyor. Barzani Kürt halkını temsil etmeyi hak etmiyor. Keşke Kürt olmasaydı. Her şeyi para için yapan Barzani Kürt halkına ihanet ediyor. Kendi mal varlığı ona yetmiyor mu? Yazık, binlerce kez yazık” şeklinde konuştu.

‘Barzani kendi halkına ihanet etti’

“Ben Barış Annesiyim, Kürt bir anneyim. Barzani’yi kınıyorum. Lanetliyorum” sözlerini kullanan Saadet Öklü ise, “Barzani‘nin adını ağzıma almaya utanıyorum, bu ihaneti kendi halkına yaptığı için. Zaxo‘yu bombaladılar, 9 kişi katledildi. Ancak Barzani çıkıp tek bir tepki göstermedi, ‘Benim halkımı neden katlediyorsun’ diye. O katliamda da çocukların tabutlarıyla poz verdi. Bu ayıptır. Kabul edilemez bir davranıştır. Barzani kendi halkın ihanet etti. Utanç verici bir durum. Ben bir anne olarak onun yerine utanıyorum” dedi.

‘Savaşı durduralım’

Ülkede bir barış sürecinin başlaması gerektiğini vurgulayan Saadet, şunları kaydetti: “Barışın sağlanabilmesi için Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması gerekir. Çünkü dünyaya da, ülkeye de barışı getirebilmenin tek anahtarı Sayın Abdullah Öcalan’ın elinde. Hiç kimse ölmesin. Kimsenin canı yanmasın. Hiçbir anne gözyaşı dökmesin. Ben çatışmalarda kendi evladımın yaşamını yitirdiğini gördüm. Benim canım yandı kimsenin canı yanmasın. Bir anne olarak başta anneler olmak üzere tüm kadınlara çağrımdır; hep birlikte savaşın önünde canlı kalkan olup barışın sağlanabilmesi için mücadele edelim.”

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir