Bremen Üniversitesi öğrencilerinden katledilen 3 komutan için mesaj

HABER MERKEZİ – Bremen Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin SİHA saldırısında yaşamını yitiren 3 kadın komutan için başsağlığında bulunarak, “Yalnız değilsiniz. Cesaretiniz ve gücünüze saygımız sonsuz” dedi.

Almanya’daki Bremen Üniversitesi öğrencileri, DAİŞ’i bitirme hamlesine komutanlık eden ve Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) saldırısı ile katledilen Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) komutanlarından Jiyan Tolhildan (Selwa Yusif), Anti Terör Güçleri (YAT) komutanı Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan’a ilişkin Rojava Üniversitesi öğrencilerine mesaj gönderdi.

Mesajda, şunlara yer verildi:

“Kadın Devrimi Forumu yaptığınız sürede üniversitenize dönük gerçekleştirilen saldırı bizi dilsiz bıraktı. Dilsiz, üzgün ve öfkeliyiz.

Jiyan Tolhildan’ın Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıl dönümünde kadın forumunda yaptığı konuşma bizi derinden etkiledi. En fazla yapabileceğimiz şey söylediklerini yaymak ve kimin onun yaşamını sonlandırdığını açığa çıkarmak. Sömürgeci Türk devleti açık bir şekilde bu saldırıyı yaptı. Saldırının amacı ise devrimin kalbini yenmek ve özgür halk için verilen mücadeleyi boşa çıkarmak. Bu saldırıyla aynı zamanda Rojava Üniversitesi’ndeki özgür düşünce değişimini engellemek ve terör diliyle konuşmak istediler.

İçten başsağlığı diliyoruz. Aklımız ve kalbimizdesiniz.

Bu dönemde değişim fırsatı yakaladığımız için minnettarız ve bu şekilde sizden birçok şey öğrenebiliriz. Yanınızda olduğumuzu söylemek istiyoruz. Yalnız değilsiniz. Özgür bir toplum için savaşıyorsunuz ve hepimiz için mücadele ediyorsunuz. Cesaretiniz ve gücünüze saygımız sonsuz.

Öğrenci arkadaşlarımız ile Rojava toplumuna desteğimizi belirtiyoruz. Aynı zamanda Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr, Barîn Botan ve tüm şehitler için birlik mesajını gönderiyoruz.”

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir