DFG’den Diyarbakır Barosu’na dayanışma ziyareti

DİYARBAKIR – DFG, Zaho katliamına ilişkin açıklama yaptığı nedeniyle hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır Barosu’na dayanışma ziyaretinde bulundu.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Zaho kentinin Perex köyüne yaptığı ve 9 sivilin katledildiği bombardımana ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle hedef gösterilen Diyarbakır Barosu’na dayanışma ziyaretinde bulundu. DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve dernek yöneticileri, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Mehdi Özdemir ve Serdar Özer tarafından karşılandı.

‘Diyarbakır Barosu önemli bir adım attı’

Ziyarette konuşan DFG Eşbaşkanı Dicle, linç girişimine uğrayan, hem devlet hem medya tarafından hedef gösterilen Diyarbakır Barosu ile dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde katledilen Tahir Elçi’nin başkanlığı döneminde Diyarbakır Barosu’na yönelik baskı ve tehditleri hatırlatan Dicle, ” Tahir Elçi, hepimizin gözü önünde hedef gösterilerek katledildi. Benzer durumların yaşanmaması için, failin devlet olduğu tüm katliamlarda hukuki olarak taraf olan Diyarbakır Barosu’nun yanındayız. Ne yazık ki devlet özellikle Kürt halkına yönelik yürüttüğü saldırı politikalarında, buna karşı duran bütün muhalifleri ve bunu gündeme getiren gazetecileri hedef alıyor. Aslında Diyarbakır Barosu bir meslek örgütü olarak olayın aydınlatılmasına yönelik bir tavır sergiledi, bu anlamda önemli bir adım attı” dedi.

‘Baroyla dayanışma içinde olacağız’

Diyarbakır Barosu’nun meslek örgütlerine örnek olan bir tavır gösterdiğini ifade eden Dicle “Baro onurlu bir duruş sergiledi. Kendi misyonunu yerine getirdi. Bu nedenle de devlet zihniyeti tarafından hedef gösterildi. Bu açıdan bu hedef gösterilme olayını kınıyoruz. Baroyla dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

‘Linç girişimine maruz kaldık’

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Özdemir ise yaptıkları açıklamanın tarihsel misyonları olduğunun altını çizdi. Devletin uygulamalarına karşı hukuki bir girişim hem katliama ilişkin bir açıklama olduğunu belirten Mehdi, “Bugün itibariyle bakıldığında hem baronun kendi kurumsal ifade özgürlüğünü hedef alan hem tüm toplumun bilgi edinme hakkını zedeleyen bir tarzda linç girişimine maruz kaldık. Hakkımızda devam eden bir soruşturma koydular. Bu soruşturma tehdidi ile baronun kurumsal çalışmalarında caydırıcı bir etki yaratmak istediler” şeklinde konuştu.

JINNEWS

 

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir