HDP Meclis üyeleri: Akdeniz’de talana izin vermeyeceğiz

MERSİN- Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısı öncesi HDP Meclis üyelerinin gözaltına alınmasını “Demokratik siyasete vurulmuş darbe olarak” değerlendiren meclis üyesi Bedriye Kuş, “Akdeniz’de yağmacılığa ve talana izin vermeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Akdeniz Belediyesi 50 milyon TL borçlanma yetkisi ve gayrimenkullerin satışı öncesi gözaltına alınan ve toplantı sonrası serbest bırakılan HDP meclis üyeleri basın toplantısı düzenledi. İl binasında yapılan toplantıya serbest bırakılan meclis üyeleri, kent milletvekili Fatma Kurtalan ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye meclis üyesi ve HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Bedriye Kuş, kendilerinin gözaltında olduğu sürede HDP ve CHP Meclis üyelerinin Belediye Başkanı Mustafa Gültak’la konuşmak istediklerini fakat dönüş yapılmadığını hatırlattı. Toplantı öncesi meclis üyelerinin gözaltına alınmasını “Demokratik siyasete vurulmuş darbe olarak” değerlendiren Kuş, yargıyı istediği gibi kullanan iktidarın bir kez daha demokratik yollarla başa çıkamadığı HDP’den yargı ve kolluk güçleriyle baş etmeye çalıştığını söyledi.

‘AMAÇ HİZMET DEĞİL’

Belediye Başkanını kasadaki parayı kendi reklam işleri için harcamamış olsaydı borçlanma yetkisine gerek kalmayacağını vurgulayan Kuş, “Akdeniz sokaklarına ve yoksul mahallelerine 3,5 yıldır asfalt ve kaldırım yapılmadığı gibi seçime 1 yıl gibi bir süre kalmışken bu borçlanma teklifinin sebebi hizmet yapmak değil birilerinin seçim çalışması için kasasını doldurmaktan ibaret olduğu açık bir gerçektir. Ayrıca yine kent merkezinde Akdeniz Belediyesi eski hizmet binasının bulunduğu yerin satılması yetkisinin alınması da rantın ve talanın düzeyini göstermesi açısından ibretlik olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘GEREKENİ YAPARIM TEHDİDİ’

AKP’li Gültak, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün organize bir şekilde bu operasyonu gerçekleştirdiğini ifade eden Kuş, “Önemli kararların görüşüldüğü ve kararların mecliste geçirildiği toplantıda Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’ın’sürekli engelleniyoruz, biz bu şekilde engellenirsek ben de gerekeni yaparım, artık yeter’ şeklindeki söylemleri zaten yapılan operasyonun hangi amaçla ve kimler tarafından organize edildiğinin açık bir itirafıdır” dedi.

‘TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Hem hukuki hem de siyasi anlamda mücadele edeceklerini ifade eden Kuş, devamında şunları söyledi: “Akdeniz’de yağmacılığa ve talana izin vermeyeceğiz. Bu yapılanların hesabını mutlaka soracağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm demokratik kamuoyunu bu aymaz, utanmaz ve talancı zihniyete karşı her türlü meşru tavrı ve tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.”

ANFNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir