İstasyon Meydanı’na çağrı: Çözüm Biz’de diyelim

MARDİN – HDP’nin yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği “Çözüm Biz’de” mitingine çağrı yapan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Berivan Bahçeci, “Tecrit, kaos ve çözümsüzlüğe karşı gelin gücümüzü birleştirelim. Savaşa karşı tutum alıp artık yeter diyelim” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Çözüm Biz’de, Savaşlara ve Sömürüye Hayır” sloganı ile yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bölgesel miting düzenleyecek. Mitingin hazırlıkları devam ederken HDP Mardin İl Eşbaşkanı Berivan Bahçeci, çalışmalarına ilişkin konuştu, miting için çağrı yaptı.

Var olan siyasi atmosferi değerlendiren Berivan, “Mevcut iktidar varlığını savaş ve kaos üzerine kuruyor ve ayakta kalabilmek için de savaş politikalarını sürdürüyor. Var olan savaş da tecritten kaynaklanıyor yine sınır ötesi saldırılarla da halka yönelik savaş derinleştiriliyor. İmralı’da tecrit var, tutsaklara yönelik hak ihlalleri giderek artıyor. Muhalif siyasetçiler hedef alınıyor yine halka yönelik saldırılar devam ediyor. Sınır ötesinde de şiddetli saldırılar yapılıyor. İktidar bütçenin çoğunu savaşa ayırıyor. Bu da ekonomik krizin giderek derinleşmesine neden oluyor. Tüm bunların kaynağı ise tecrit politikası” diye konuştu.

‘Ne yapmalı?’

Türkiye’de krizin devam ettiği dile getiren Berivan, “Özellikle sınır ötesine yönelik yapılan saldırıları değerlendirmemiz gerekiyor. Burada siviller katlediliyor, savaş suçları işleniyor. Bunların olmaması için ne yapmak gerekiyor? Öncelikle tecrit kırılmalı. Barış ve çözüme ilişkin adımlar atılmalı. Özellikle Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapılmalı. Görüşmeleri ile birlikte kuşkusuz demokratik bir sürecin de önü açılır. Eğer böyle bir süreç başlarsa bizler ne yapmalıyız? Bizlerin de HDP ve demokratik siyaset etrafında kendimizi örgütlememiz gerekiyor. Bizler kitlesel eylemlerle gücümü göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Mitinge çağrı

Yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitinge çağrı yapan Berivan şunları söyledi: “HDP Mardin İl Örgütü olarak günlük çalışma başlattık. Örgütümüz ve vekillerimizle köy köy, sokak sokak dolaşıyoruz. Halkımıza mitingin önemini anlatıyoruz ve mitinge davet ediyoruz. Savaşa, sömürüye karşı gelin Çözüm HDP’dir diyelim diyoruz. Gelin çözüm için bir adım atalım. Mardin halkımız, tüm sivil toplum örgütleri ve demokratik örgütler, demokrasi savunucusu herkesin gücümüze güç katmasını istiyoruz. Gelin Amed İstasyon Meydanı’nda buluşalım.”

Medya Üren

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir