Kayyum Batman’ı parsel parsel satıyor

Batman Belediyesi kayyumu 11 taşınmazla birlikte yolu da satışa çıkardı. Eşbaşkan Mehmet Demir, belediyenin 1 milyar TL borçlandırıldığını kaydederek, bundan dolayı tüm taşınmazların satılığa çalıştığını söyledi

Batman Belediyesi’ni 1 milyar TL borçlandıran kayyım, 11 taşınmazla birlikte yolu da satışa çıkardı. Satışa çıkartılan taşınmazlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) döneminde sosyal donatı alanı olarak planlanan kreş, çocuk oyun alanı, kütüphane, etüt merkezi, itfaiye merkezi, kadın konuk evi, yaşlı sohbet evi gibi birçok yer bulunuyor.

Kayyum belediyeyi 1 milyar borçlandırdı

Kayyum yönetiminin satışa çıkarttığı taşınmazlar arasında dikkati çeken bir diğer yer ise, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bin 603 metrekarelik arsa. Söz konusu arsa, önceki dönem kayyımı Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy tarafından Tayyip Erdoğan’ında kurucusu olduğu Birlik Vakfı’na devredilmişti. Arsa daha sonra HDP yönetimi tarafından yargıya taşınarak geri alınmıştı. Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Fethi Balaman’a konuşan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, belediyenin 1 milyar TL borçlandırıldığını kaydederek, bundan dolayı tüm taşınmazların satılığa çalıştığını söyledi.

Batman birilerine peşkeş çekiliyor

Sosyal hizmet alanların satışa çıkarılmasını kente ihanet olarak ifade eden Demir, “Buralar birilerine peşkeş çekiliyor. Belediyenin temel görevi, kamu hizmeti ve halka hizmettir. Kaynaklarının ranta dönüştürülmesi ya da birilerinin zengin edilmesi değildir. Halkın hizmetine harcanmasıdır. Ancak Belediye’yi borç batağına sürüklemeleri yetmemiş gibi kurumun hizmet alanları da satarak, giderayak elde ne varsa hepsini götürmeye çalışıyorlar. Bu utanç duyulacak bir durumdur. Daha önce 635 milyon değerindeki Batmanpark AVM’nin 150 milyona satışa çıkardılar. Borçları kapatmak için belediyenin taşınmazlarını satışa çıkarma uğraşındalar. Batmanpark AVM’nin satışını engelleyebildik. Şimdi ise milyonlarca TL değerindeki arsaları satışa çıkarıyorlar” dedi.

Satışa çıkarılan yerler

Demir, satışa çıkarılan taşınmazlar ve gayrimenkullere ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Satışa çıkartılan yerlerden 135 Ada 2 nolu parsel arsa 500 metrekaredir. Mevcut durumu yol olmasına rağmen satışa çıkarılmıştır. Görüldüğü gibi vatandaşları dahi kandırmaya çalışmaktadırlar. Yine 2846 Ada 2 nolu parsel, Bahçelievler’de bulunuyor. Alyans Düğün Salonun yanı, Millet Bahçesi’nin karşısında 1603 metrekaredir. Kreş olarak planlanmıştır. O bölge ciddi anlamda kreşe ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla hizmet verebilecek başka alanlarımız yoktur. Bir önceki kayyum Tayip Erdoğan’ın kurucusu olduğu Birlik Vakfına vermişti. Mahkeme kararıyla geri almıştık.
Yine 4946Ada 8 nolu İrmiye, 675 metrekaredir. Çocuk oyun alanı olarak planlanmaktaydı. Satışa çıkartılan 408 Ada 6 nolu parsel arsa ise 704 metrekaredir. Bu parsel Körük köy merkezine yakın bir alandadır. Körük köy merkezinde belediyeye ait hiçbir sosyal tesis bulunmamaktadır. Bu alanda kütüphane ve etüt merkezine ihtiyaç duyulmaktadır. 209/3, 702 metrekaredir.
Bayındırlık Mahallesi Oduncular Caddesi Üzerinde Bulunmaktadır. Belediye Hizmet alanı olarak kullanıma uygundur. Bu alanda Kreş, Kültürel Sosyal Tesis yapılaması için uygundur. 3906/2, Körük, 705 metrekaredir. Bu parsel Körük köy merkezine yakın bir alandadır. Körük köy merkezinde belediyeye ait hiçbir sosyal tesis bulunmamaktadır. Siirt çevre yolundan sonra yangınlara acil müdahale ihtiyacı için itfaiye merkezi kurulması için uygun bir parseldir.
3389/1, 19 Mayıs, 3081 metrekaredir. Bu parsel 19 Mayıs, Çay Mah. 5 Evler mahallerinin ortasındadır. Bu parselden birçok mahalleye hizmet üretebilecek bir konumdadır. Bölgenin, park alanı, Kütüphane, etüt merkezi, Kadın Konuk Evine, yaşlı sohbet evine ihtiyacı bulunmaktadır.
4788/6, Çamlıtepe, 784 metrekaredir. Daha önce oto park alanıydı. Belediyenin bu bölgede hiçbir tesisi bulunmamaktadır. Parsel her türlü hizmet binası yapmaya uygun konumdadır. Kreş veya yaşlı sohbet evi için çok uygundur. 4082/2, Yeşiltepe; Parsel Park Alanı olarak daha önceden yapılması planlanan alan içerinde. Sahanın toprak dolgusu yapılmıştır. Belediyenin 4082/3 parseliyle yapışıktır. Bu iki parsel, Kütüphane Hizmeti ve Etüt Merkezi gibi hizmetlerin verilmesi için çok uygundur. Hemen yanında belediye parkı ve okul bulunmaktadır. 3624/ 2, Gültepe mah.3112 metrekare Belediye Hizmet Alanıdır. O bölgede itfaiye yerimiz olmadığından orası itfaiye olarak planlanmıştır.”

‘İdare mahkemesine taşıyacağız’

Rant ve soyguna karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Demir, şunları söyledi: “Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu alanlar halkın nefes aldığı sosyal donatı alandır. Satış olursa bunu idare mahkemesine taşıyacağız. Belediye bize geçtiğinde, bu suça ortak olanlardan bu arsaları meclis kararıyla geri alacağız. Kimse bu suça ortak olmasın. Bir kente bu kadar düşmanlık yapılamaz.”

HABER MERKEZİ

Yeni Yaşayam Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir