Mizgin Aydın 30 yıl sonra tahliye oldu

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nden 30 yıl sonra tahliye olan yazar Mizgin Aydın (Ronak), “Tek bir arkadaşımız dahi cezaevinde olduğu sürece özgürlük özgürlük değildir” dedi.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Mizgin Aydın (Ronak), 30 yıllık tutukluluğunun ardından infazının bitmesiyle tahliye oldu. 1992 yılında henüz 19 yaşındayken Diyarbakır’da Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Aydın, “örgüt üyesi” olduğu iddiası ile 30 yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti. Öte yandan Aydın 30 yıl ceza alıp tahliyesi gerçekleşen 2’nci kadın tutuklu.

Meme kanseri tedavisi görüyor

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre sırasıyla Batman, Sivas, Mardin, Elbistan, Bingöl ve son olarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan Aydın, bu süre zarfında çok sayıda açlık grevlerine de katıldı. Yüksek tansiyon, böbrek rahatsızlığı, guatr ameliyatı geçiren Aydın, şu anda da meme kanseri tedavisi görüyor.

Alkış ve çiçekle karşılandı

Aydın’ı, cezaevi önünde ailesinin yanı sıra Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve İstanbul’da tutuklular için Adalet Nöbeti tutan tutuklu yakınları karşıladı. Aydın’a cezaevi önünde çiçek verildi.

Sözlerine özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlere anarak başlayan Aydın, “Tek bir arkadaşımız dahi cezaevinde olduğu sürece özgürlük, özgürlük değildir. Cezaevinde olan tüm arkadaşlarımız tahliye edilmeli” dedi.

Kendisini karşılamaya gelen ailesiyle birlikte cezaevinden ayrılan Aydın’ın yarın memleketi Diyarbakır’a gideceği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

GAZETE KARINCA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir