Peker’in rüşvet ifşalarına dair suç duyurusu

ANKARA – Siyasi partiler, çete yöneticisi Sedat Peker’in rüşvet ifşaları üzerine eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu hakkındaki suç duyurusunda bulundu.

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker, “Deli Çavuş” isimli sanal medya hesabından Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ve Halkbank eski Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Tarhanoğlu’nun rüşvet ve yolsuzluk yaptığını açıklamıştı. CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki heyet ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi, Ankara adliyesine giderek ifşalarda adı geçen 10 isim hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İSİMLER

Hakkında suç duyurusu yapılan isimler şöyle: Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Ünsal Ban, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB Deniz Meclisi üyesi, Kıyı Emniyeti Eski Genel Müdürü Salih Orakçı, Borsa Gündem Gazetesi sahibi Orhan Pala, Hürriyet Gazetesi yazarı Burak Taşçı, Burdur İl Milli Eğitim Eski Müdürü Nesrin Kakırman, Nedim Özbek, Ahmet ve Süleyman.

‘ÇÜRÜMENİN GÖSTERGESİ’

Adliye önünde açıklama yapan Erkek, savcıların görevlerini yerine getirmediğini belirterek, “Rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Yargının durumu da içler acısıdır. Yargı yürütmenin ağır bir tahakkümü altında. Cumhuriyet savcıları harekete geçemiyor. CHP’li vekiller olarak ne için buradayız? Cumhuriyet savcıları resen harekete geçmediği, geçemediği için. Halbuki kanun bu görevi savcılara veriyor.”

Erkek, iş insanı Mine Tozlu Sineren’in televizyon yayınına katılarak, Peker’in iddialarını doğrular nitelikte konuştuğuna işaret ederek, Peker’in pek çok iddiasının daha önce de doğrulandığını hatırlattı. İktidarın suç örgütleri ile ilişkisine de değinen Erkek, “İddialar nedeniyle Kurul da güvenilirliği bakımından zan altındadır. İddiaların ciddiyetle araştırılması, halkın ve yatırımcının Kurula ve piyasaya olan güvenini yeniden tesis etmesi bakımından da önem arz etmektedir. Ülkemiz son dönemde tarihinin en derin ekonomik ve siyasi kriziyle karşı karşıyadır. Yanlış ekonomi politikalarının yanında son dönemde ortaya dökülen yolsuzluklar, usulsüzlükler ve rüşvet çarkı tam bir yozlaşmanın ve çürümenin açık göstergesidir. Siyasi iktidarın hukuk devletinden uzaklaştıkça suç organizasyonlarına yakınlaştığı artık gün ışığı gibi ortadadır” diye konuştu.

DEVA Partisi yetkilileri de iddiaların araştırılması çağrısı yaptı.

NE OLMUŞTU?

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker, “Deli Çavuş” adlı sanal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda eski SPK Başkanı ve Halkbank eski Genel Müdürü Ali Fuat Ta?kesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakçı’nın rüşvet aldığını açıklamıştı. Peker, Fuat Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding sahibi Mine Tozlu Sineren’i AKP’li Taşkesenlioğlu’na yönlendirildiğini, AKP’li Taşkesenlioğlu’nun da Sineren’i “Way Out” adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirerek Sineren’den danışmanlık adı altında 12 milyon lira rüşvet istediğini belgeleri paylaşmıştı. Peker, Sineren’in parayı ödemeyi reddettikten sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak adı geçen danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Peker’in ifşalarının ardından Halk Tv canlı yayınına katılan Sineren, iş hayatı boyunca rüşvetle karşılaştığını ve bunları ilgili kurumlara bildirdiğini söyledi.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir