‘Saldırıları Kürdistan Hükümeti’ne bağlı şebekeler gerçekleştiriyor’

Ağustos’un başında Şengalli bir kız çocuğu ve babası, KDP’nin hakimiyetindeki Zaxo’da vahşice katledildi. Xanesor Halk Meclisi, “Saldırılar Kürdistan Hükümeti’ne bağlı bir şebeke tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle suçlular cezalandırılmıyor” dedi.

DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının yıldönümünden bir gün sonra 4 Ağustos günü Zaxo’ya bağlı Cemişko kampında 6 yaşındaki Axîn ve babası Faruk Mirza kaçırıldı.

Bir süre sonra kız çoğu böbreği çıkarılmış halde ölü bulundu. Bedeninde cinsel saldırı izleri olduğu da tespit edildi. Babası Faruk Mirza’nın ise dili koparılmış halde cenazesi bulundu.

Bölge hükümeti bu vahşete ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şengal’e bağlı Xanesor Halk Meclisi katledilen baba ve kız çocuğuna ilişkin açıklamada bulundu.

Meclis binası önünde yapılan açıklamayı Êzidî Özgür Kadınlar Hareketi’nin (TAJÊ) bir üyesi okudu.

Açıklamada hem Bağdat hükümetine çağrıda bulunularak, suçlu veya suçluların cezalandırılması istendi.

Güney Kürdistan’daki kamplarda ilk kez böyle bir olay yaşanmadığına dikkat çeken Halk Meclisi, “Bu olaylar tek bir kişinin eliyle gerçekleşmiyor. Federe Kürdistan Hükümeti’ne bağlı bir şebeke tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle suçlular cezalandırılmıyor” dedi.

Halk Meclisi ayrıca KDP’nin kamp sakinlerini zorla tuttuğunu ve Şengal’e dönmelerine izin vermediğini belirterek, “KDP ne onları koruyor ne de dönmelerine izin veriyor” diye tepki gösterdi.

Halk Meclisi, 6 yaşındaki Axîn için kamplarda tutulanları ve tüm Kürt halkını tepki göstermeye çağırdı.

ANFNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir