Sancar Hatay’da esnafı ziyaret etti

Hatay’ın Samandağ ilçesinde esnafı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ‘Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir seçenek yaratmak’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’ın Samandağ ilçesinde esnafları ziyaret etti. Abdullah Cömert Parkı yakınında bulunan esnafı ziyaret eden Sancar’a HDP’li vekiller Fatma Kurtalan ile Tülay Hatimoğulları, Parti Meclis (PM) üyeleri ve çok sayıda kişi eşlik etti. Esnafın alkışlarla karşıladığı Sancar ve beraberindekiler esnaf ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Sancar buradaki esnafla bir süre Arapça sohbet etti.

‘İrademizi birleştirmek zorundayız’

Esnaf ziyaretlerinin ardından Abdullah Cömert Parkı’nda halk buluşması gerçekleştiren Sancar, burada bir konuşma yaptı. İktidarın beslendiği kaynakları değiştirmek zorunda olduklarını kaydeden Sancar, “Değiştirmezsek, sadece isimlerle uğraşırsak bu devran döner gider. Biz diyoruz ki bu devran artık dönmesin bu devranı, soygun düzenini artık durduralım. Bunu da ancak Halkların ortak iradesiyle ve birleşik mücadelesiyle yapabiliriz. Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir seçenek yaratmak. Eğer güçlü bir seçeneği bu topluma sunamazsak, başarı da gelmez. O yüzden fikrimizi, gücümüzü ve irademizi birleştirmek zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

‘İktidarın dayanağı savaş politikaları’

Soygun düzenini ortada tutmak için iktidarın sarıldığı dayanağın savaş politikası olduğunun altını çizen Sancar devamında şunları söyledi: “Savaş politikalarını iktidar iki amaçla kullanmak istiyor. Birincisi; bu soygun, rant döngüsünü devam ettirmek. Bunu en canlı yaşayan yerlerden biri Hatay oldu. Suriye’de iç savaş başladıktan sonra bu iç savaşı körükleyen güçler devreye girdikten sonra halk daha da fakirleşti ama bir avuç kesim zenginliğine zenginlik kattı. Ticaret bütün bölgeye eşit olmasa bile dengeli dağılıyorken, şimdi savaş bütün kaynakları tek elde toplamaya başladı. Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak hakların eşitliği temelinde kurulur. Halkların iradesini tanıma temelinde kurulur. Oysa bu iktidar kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar yürütüyor.”

Sancar, Samandağ’dan sonra Hatay’ın Antakya ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Ardından sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle buluşacak.

Kaynak: MA

Yeni Yaşayam Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir