Şeyh Said’e hakaret etmişti: Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Şeyh Said ve Arkadaşları Derneği Başkanı Kasım Fırat, Şeyh Said’e hakarette bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi

Şeyh Said ve Arkadaşları Derneği Başkanı Kasım Fırat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sanal medya hesabından bir kullanıcının paylaşımını alıntılayarak Şeyh Said’e hakarette bulunmasına tepki gösterdi. Fırat, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Behr bi devê kûçik naherime (Deniz köpeğin ağzıyla kirlenmez) Şeyh Said Efendiye dil uzatan hakaret edenler bilsinler ki biz ceberut zalimlere ve onun yardakçılarına hiç perva etmedik, boyun eğmedik. Şeyh Said Ef. Kürt halkı ve inananların onurudur, eminim ki küfürbaz faşistlere gereken cevabı vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı’nın telefonla ulaştığı Fırat, “Bu adamın yaptığı artık çizmeyi aştı. Ne istiyor, kimin adına çalışıyor bilemiyoruz. İlgisi olmayan konuda dedemiz ve Kürt halkının değeri olan Şeyh Said’e hakarette bulunuyor. Bizler varisi ve dernek olarak onun hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yeni Yaşayam Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir