Tecride karşı birlik çağrısı

ŞIRNAK – PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösteren Şırnaklı Barış Anneleri, Kürtlerin birlik olarak mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 16 ayı aşkın bir süredir herhangi bir haber alınamıyor. Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesinin görüş için yaptığı başvurulara çoğu kez yanıt verilmezken, en son avukatların yaptığı başvuru üzerine yeni bir disiplin cezası verildiği ortaya çıkmıştı.

PKK Lideri’nin avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesine tepkiler sürerken, Kürtler ve dostları bulundukları her yerde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyor. Şırnak Barış Anneleri Meclisi üyeleri de konuya ilişkin değerlendirme yaptı.

Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik zulüm politilarının uygulandığını söyleyen Emine Alkış, “Abdullah Öcalan, ailesi ve avukatları ile görüştürülmeli. Bu tüm tutsakların hakkı. Ancak Abdullah Öcalan 23 yıldır ağır bir tecrit altında tutuluyor. Tüm dünya bunu biliyor. Ancak kör, sağır, dilsiz olmuşlar. Söz konusu Kürtler olunca ses çıkarmıyorlar, kendilerini geri çekiyorlar. Biz haklarımızı istiyoruz, Önderliğimizin özgürlüğünü istiyoruz Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘Kürtlerin ittifakı olmalı’

Kürtlerin birliğine dikkat çekan Emine, “Talan, katliam ve yıkımla Kürtleri boğmak istiyorlar. Bu saldırılara karşı Kürtlerin de el ele vermesi gerekir. Bize karşı büyük bir düşmanlık yapılıyor. Biz Kürtler birlik olup, ittifakımızı oluşturmazsak bu zulüm bitmez. Kürtler ancak birlikle kazanabilir. Benim kazanmaya, zafere inancım var. Biz davamızı savunuyoruz ve hiçbir devletten beklentimiz yok. Devlet tüm gücü ile bize saldırıyor. Topraklarımızı işgal ediyorlar, dağlarımızı yakıyorlar, ağaçlarımızı kesiyorlar, halkımızı öldürüyorlar. Bu zulüm ne zamana kadar devam edecek? Biz bu zulmü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Önderliğimiz halkının içinde olmalı’

Hem tecride hem de Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) tavrına dikkat çeken Taybet Tatlı da, “Öncelikle Önderlik üzerindeki tecrit kaldırılmalı, Önderlik zindandan çıkmalı ve halkının içinde olmalı. Zindanlardaki tutsaklar da bırakılmalı ve halk üzerindeki tecrit de kaldırılmalı. Ailelerin tutsaklara sahip çıkması gerekir. Tecrit giderek yaygınlaşıyor, ağırlaşıyor. KDP’nin Türkiye’ye verdiği destek de tecridin ağırlaşmasına neden oldu. Dağlarımıza, ormanlarımıza saldırıp yakıyorlar, hayvanlarımıza zarar veriyorlar. Tüm bunlara karşı tek çözüm, Kürtlerin birliğini oluşturmaktır. Kimse kendisi kandırmasın. Ne Türk devleti ne de diğer devletlere güven olmaz. Kürtler parayla kandırılmasın” dedi.

‘Tecritle sorunlar çözülmez’

Tecritle hiçbir sorunun çözülmeyeceğini söyleyen Helim Gilçe ise, “Tecridin kaldırılmasını istiyoruz, Tüm halklar gibi biz de haklarımızı istiyoruz. Mücadelemiz haklarımız ve özgür bir yaşam içindir. Abdullah Öcalan 23 yıldır Kürt halkının özgürlüğü için tecrit altında tutuluyor. Tüm Kürtler ayağa kalkıp tecride karşı çıkmalı” şeklinde konuştu.

Sema Çağlak

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir