Tutsak yakınları cezaevi önünden seslendi: Bu eyleme sahip çıkılmalı

DİYARBAKIR – Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için devam eden Adalet Nöbeti’nin 273’üncü gününde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünden seslenen yakınları, “Bu eyleme sahip çıkılmalı” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için yakınlarının Diyarbakır’da başlattığı Adalet Nöbeti, 273’üncü gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Ailelere destek vermek amacıyla Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği(MEBYA-DER) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), cezaevi önüne geldi.

‘Bu toplumsal bir sorundur’

Nöbete katılan tutsak yakınlarından Herdem Merwani, “10 aydır defalarca dile getiriyoruz ama Adalet Bakanı ve siyasi partiler, sesimizi duymadı. Her gün cezaevinden cenazeler çıkıyor. Her vefat haberinde yas tutuyoruz. Bu eyleme sahip çıkılmalı. Başka bir ülkede olsaydı çözüm çoktan bulunurdu. Durumumuz bu ülkenin yüz karasıdır. Tutsaklarımızın adını dile getirmedik, ünkü bu toplumsal bir sorundur. Meclis’i bekleyemeyiz. Her gün ölümler artıyor. Var olan kanunlar uygulansaydı ölümler olmayacaktı” dedi.

Nöbet, “Bijî berxwedana zindana”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları ve alkışlarla sonlandı.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir