Van’da gözaltı operasyonlarına tepki

VAN – HDP Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara, yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Van’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi dört kişinin iki gün önce yapılan baskınlarda gözaltına alınması, düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. HDP Edremit İlçe binası önünde düzenlenen açıklamaya HDP Milletvekili Murat Sarısaç, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi (MYK) Hatice Akdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi üyeleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilim Antropoloji Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) üyeleri, Serhat Göç Araştırmaları Derneği (GÖç-DER) yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

Gözaltı ve tutuklamalar keyfi yapılıyor

“Genç başladık, genç başaracağız. Gözaltı ve tutuklamalar bizleri yıldıramaz” pankartının taşındığı açıklamayı HDP Gençlik Meclisi adına Şervan Bayazıt okudu. Türkiye’de demokratik siyasal mücadelenin otokratik “Tek adam” rejimi tehdidi altında olduğunu vurgulayan Şervan, neredeyse her gün hukuk dışı gözaltı operasyonlarının yaşandığını söyledi. Şervan sözlerini, “Partimizin halkımızdan aldığı güç ve halkın sandıkla verdiği temsil yetkisi ile yürüttüğü demokratik siyaset, AKP-MHP faşizminin saldırısı altındadır. Yetkisini halktan ve hukuktan almayan devlet içindeki bazı klikler partimizin kadın, gençlik ve parti meclisi temsilcilerine yönelik keyfi gözaltı ve tutuklama furyasında ısrar etmektedir. Bu saldırılarla demokratik siyaset kriminalize edilmek istenmektedir” şeklinde sürdürdü.

Sonu yaklaşan AKP, HDP’ye saldırıyor

Demokratik siyasetin kriminalize edilmesini “tehlikeli” olduğunu kaydeden Şervan, “Kamuoyunun da bildiği üzere Kobanê ve kapatma kumpas davaları ile partimizi kısıtlamaya çalışan AKP-MHP faşizminin tüm çabaları boşa çıkarılmıştır. Partimizin AKP’ye kaybettirme siyaseti batıda AKP’yi belediyelerden süpürmüştü. HDP, halkımızın verdiği yetkiyle, kayyımları sandığa gömmüş, umudu kayyım olanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Genel seçimler yaklaştıkça kaybedeceği daha da netleşen AKP iktidarı, halkımızın bağrından gelen parti temsilcilerimize yönelik hukuk dışı bir tutum içindedir” diye belirtti.

‘HDP gençliğine saldırı planlıdır’

Geçtiğimiz haftalarda gençlik meclisi üyelerinden Arjin Tuncer’e yönelik gerçekleştirilen hukuk dışı saldırı ve göz altı operasyonlarına, yenilerinin eklendiğini dile getiren Şervan, “Van’da yaşanan hukuk dışı gözaltı saldırısı kapsamında HDP Gençlik Meclisi üyelerimiz Nurullah Pekbay, Şiyar Akti, Ferhat Azan ve Şerif Sarıbulak arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Başka birçok ilde de gençlik meclisi üyelerimizin ve HDP’lilerin gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Ancak iktidarın tüm saldırılarına rağmen gençliğin adresi HDP’dir. HDP Gençlik Meclisi yozlaşmaya, yolsuzluğa, asimilasyoncu politikalara ve bağımlılık siyasetine karşı dimdik ayakta ve faaliyet halindedir. HDP Gençlik Meclisi’ne saldıranlar uyuşturucu tacirlerinin, madde satıcılarının, yozlaşma siyasetinin sözcülüğünü yapmaktadır” dedi.

Şervan, bir an önce gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları, alkış ve zılgıtlarla sonlandı.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir