HDK’den Emek ve Özgürlük İttifakı’na açık mektup

Halkların Demokratik Kongresi, Emek ve Özgürlük İttifakı’na açık bir mektup gönderdi.

Emek ve Özgürlük İttifakının 16 Mart’ta aldığı “seçime birlikte girme” kararından dolayı kutlayan HDK, sonuç bildirgesinde yer alan “teknik çalışmalarda, ittifakın bileşeni olan tüm güçlerin kazanımlarını koruyup geliştirecek yol ve yöntemler esas alınacaktır” ifadesine ilişkin eleştirilerde bulundu.
”Bugün de hem ittifakınız bileşenlerine hem de halklara kazandıracak olanın, bu yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Her İttifak bileşeninin kendisini politik, örgütsel ve toplumsal düzlemde büyütme hedefini doğal gördüğümüzü, olması gerekenin de bu olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. Ancak dostluk ve yoldaşlık ilişkilerimiz gereği söylemek isteriz ki içinde bulunduğumuz koşullar, tekil kazanımlarımızın ittifakın tümüne kazandıracağı bir yaklaşımı zorunlu kılmaktadır.
Ezilenler açısından da kader tayin edici bu kritik aşama her zamankinden daha fazla birlik ilkesine ihtiyaç olduğunun altını çizen HDK
açıklamasında şunları belirtti:
”Türkiye ve Kürdistan halkları açısından hayati olan bu süreçte, faşist bloku sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde değil parlamento dağılımında da geriletecek seçim taktiklerini geliştirmek ittifak politikasının varlık koşullarındandır. O nedenle parlamentoda rejimin kaybettiği her sandalyeye odaklanmayan bir taktik hepimize kaybettirecektir. Kazanımlarımızın ölçüsü, kaybettireceklerimizle de test edilecektir. Faşizm her açıdan kaybetmediği sürece halklar kazanamayacaktır”.
Devrimci güç birliğinde her açıdan daha fazla ısrar etmek gerektiğini belirten HDK, “Tekil örgütsel kazanımları önceleme algısını toplum nezdinde güçlendirecek tutumlardan uzak durma dönemidir” dedi.