Emek ve Özgürlük İttifakı mitinginde binler buluştu

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul Kartal Meydanı’nda “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” mottosuyla gerçekleştirdiği miting, on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Mitingde, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda ye alan partilerin Eş Genel Başkanları, Eş Sözcüleri ve başkanları, kitleye seslendi.

Emek ve Özgürlük İttifakı “Yoksulluğa, savaşa, baskılara, dur diyelim, birlikte değiştirelim” ana pankartıyla Kartal Meydanı’na yürüdü. Eyleme çok sayıda milletvekili ve bileşen temsilcileri, siyasi parti temscileri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Gezide ölümsüzleşenlerin aileleri ve çok sayıda aydın, yazar da mitingte yerini aldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinin konuşmaları sırasında sık sık “Direne direne kazanacağız!”, “Faşizme karşı direneceğiz!”, “Erdoğan istifa!” sloganları atıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşması çoğunluğu Kürtlerden oluşan kitlede coşku yarattı, kitle “Jin, jiyan, azadi” sloganını haykırdı: 

“Emek burada, özgürlük burada, cesaret burada, kararlılık burada, iyi ki buradasınız iyi varsınız” diyen Buldan; savaşa, yoksulluğa, baskılara dur demek için, tecrit politikalarına, savaş politikalarına, siyasi irade gasbına, kayyum rejimine dur demek için bir araya geldiklerini hatırlattı. Buldan’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Barış Anneleri İnisiyatifi kitleyi zafer işaretleriyle selamladı. 

Daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuştu. Kitleyi Kürtçe selamlayan Sancar, “Bu zulüm ve sömürü iktidarı İstanbul’u faşizmin üssü yapmak istiyor” dedi miting startını bu nedenle İstanbul’da verdiklerini söyledi. Bu iktidar savaştan, sömürüden, yalandan, talandan besleniyor. Savaşa karşı barışın en güçlü ittifakını kuracağız. Her savaş operasyonu aşımızdan, ekmeğimizden çalmak demektir. Savaş politikalarıyla yoksul halkı daha da yoksullaştırıyorlar. Ekmeği, aşı çalıyorlar bu ülkenin geleceğinin gasp etmek istiyorlar işte biz buna dur diyoruz” ifadelerini kullandı.

Validebağ, İkizdere, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi, Tozkoparan Mahallesi, Bekaert işçileri, Kartonsan işçilerinin direnişi selamlandı.

Miting, yapılan konuşmaların ardından onbinlerin sloganları eşliğinde sona erdi.  Kartal Meydanı’nı hınca hınç dolduran gençler ve kadınlar, mitingin sona ermesinin ardından da sloganlarla yürüdü.

Miting sonrası “suç içerikli slogan attıkları” suçlamasıyla gözaltına alınanlar oldu. Kafelerin önünde oturan yurttaşlar da polis tarafından “Burası güvenli bölge” denilerek kaldırıldılar. Polis basının görüntü almasına da engel olmaya çalıştı.

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir