İşçi kıyımına karşı LC Waikiki’de direniş

Birleşik Mücadele Güçleri  (BMG) fabrikalarda yaşanan işçi direnişlerine destek ziyaretlerine devam ediyor. Angarya işleri de dedikleri promosyon hakları ve maaşlarında düzenleme istedikleri için patronlar tarafından işten çıkarılan ve direnişe başlayan LC Vaikiki  taşeron temizlik işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunan BMG’liler  direniş alanına ‘’LC Vaikiki İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın İşçilerin Birliği’’ pankartıyla geldi.

LC Waikiki’de taşeron temizlik işçileri kendilerine dayatılan angarya işlere karşı çıktığı, maaşlarında düzenleme ve promosyon haklarının ödenmesini istediği için 7 öncü işçi Kod 46’dan işten çıkarıldı. Kendi işlerinin dışında çok sayıda işi yapmaya zorlandıklarını, mesailerinin ödenmediğini kaydeden işçiler, haksızlığa uğradıklarını vurgulayarak direnişe başladı ve dayanışma çağrısı yaptı.

Limter-İş ve Sosyal-İş üyesi işçiler, sabahın erken saatlerinde LC Waikiki’nin merkez deposu önünde direnişe geçti. Taşeron firmasının değiştirilmesini, çalışma koşullarının düzeltilmesini, promosyonların ödenmesini, maaşlarının yükseltilmesini isteyen işçiler, kendi işleri dışında dayatılan angarya işleri yapmak istemiyor.

BMG tarafından yapılan ziyarette sırasında sık sık ‘’Yaşasın Sınıf Dayanışması ‘’sloganı atıldı.

 

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir