Katledilmeden önce 3 isim verdi, bir kişi tutuklandı

İZMİR – Burak Kaya isimli erkek tarafından katledilen Aslıhan Aydın’ın yaşamını yitirmeden önce iki defa polise ihbarda bulunduğu ve ambulansın 45 dakika geç geldiği belirtildi. Babası Serdar Çiçek, Aslıhan’ın yaşamını yitirmeden önce üç erkeğin adını ifşa etmesine rağmen sadece bir kişinin gasp suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.

İzmir’in Bornova ilçesinde 27 Temmuz’da Bornova çevre yolu (E87) kenarında kesici aletle katledilmeye çalışılan ve ağır yaralı halde bulunan Aslıhan Sinem Çiçek kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olay yerinde suç aleti ile yakalanan fail Burak Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aslıhan’ın yaşamını yitirmeden önce ambulans ve polis ihmali olduğu da iddia ediliyor. Aslıhan’ın İzmir Çevre yolundayken polislerden yardım istediği ve polisin iki ihbar sonucu olay yerine geldiği öğrenildi. Olay yerine geldiğinde ağır yaralı olan Aslıhan’ın, Ege Üniversitesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi olay yerine araçla yaklaşık 10 mesafede olmasına rağmen 45 dakika ambulans beklediği kaydedildi.

Aslıhan’ın babası Serdar Çiçek, katliamın yanı sıra olaydaki ihmallere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Katledilmeden önce 3 failin ismini verdi bir kişi tutuklandı

Olay yerine gelen polis memurundan edindiği bilgiye göre kızının tecavüze maruz kaldığını ve üç erkek ismini beyan ettiğini belirten Serdar, bu beyana rağmen sadece bir failin tutuklandığını kaydetti. Aslıhan’ın polis geldikten sonra 45 dakika ambulans beklediğini ve hastaneye daha erken kaldırılsaydı kurtarılabileceğini belirten Serdar, olayda ihmal olduğunu da ifade etti.

‘Kanında ağır uyuşturucuya rastlanmış’

Aslıhan’ın Bornova’da iş görüşmesi için evden çıktığını ve akşam 21.00 sularında eve geleceğini söylediğini belirten Serdar, kızının gelmemesi ve telefonunu açmaması üzerine Yamanlar karakoluna “kayıp ilanı” vermek için gittiklerini ifade etti. Başvurudan 2 dakika sonrasında Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kızının eşgaline uygun birinin bulunduğunun söylendiğini belirten Serdar “Hastaneye gittik. ‘Kızınız yoğun bakımda kanında ağır uyuşturucu var, solunum yok solunumla yaşatmaya çalışıyoruz’ dediler. Akşam 01.00 civarı kaybettik. Tekrar Yamanlar Karakoluna gittik. Burada da tam bilgi vermediler. Bunun üzerine olay yerindeki polisi buldum ve görüştüm. Kızımın yanında motoruyla Burak Kaya isimli şahıs elinde kesici alet ve üzerinde kızımızın telefonu varken yakalanmış” diye belirtti.

‘Yaralı halde tecavüze maruz kalmış’

Aslıhan’ın olay yerinde şuuru yerinde değilken tecavüze maruz kaldığını ve polislere Cengiz, Cüneyt ve Ömer isimlerini verdiğin aktaran Serdar “İsimler hakkında adli vaka olduğu için bilgi vermediler. Burak Kaya içeride. Üzerinde telefon bulunduğu için bıçaklı gasp suçundan içeri alındı. Diğer isimler araştırıldı mı bilmiyoruz. Fail hakkında tutanak, otopsi raporu vs. bilinmiyor.Biz davanın peşine düşeceğiz. Kimin ihmali varsa şikayetçiyiz” dedi.

Tanık iki kadın çelişkili ifade verdi

Olay öncesi Aslıhan’ın H.U. ve B. A. isimli iki kadının Bornova’daki evine uğradığını ifade eden Serdar “Kızlar ifadesinde kızımın motorla geldiğini, motorla gittiğini söylüyorlar ama mobese kayıtlarında motor değil araba var. Bu kişilerin telefonlarının incelenmesini istiyoruz. Çelişkili ifadeler var. 16.00 sularında Ford Courier marka beyaz bir oto alıyor kızımı. Olay yerinde yakalanan kişinin (Burak Kaya) yüzünde tırnak izleri var, kızımın yüzünde de darp izleri” şeklinde konuştu.

‘Ambulans zamanında gelmedi’

Aslıhan’ın yola çıkmaya çalıştığını ancak kan içinde olduğu için hiçbir arabanın durmadığını görüntülerden anladıklarını kaydeden Serdar, yol kenarında duran Aslıhan’ı o sırada polisin fark ettiğini belirtti. Serdar “Polis geldikten sonra kızımız 40 dakika acı çekerek ambulans bekliyor. Ambulans arama kayıtları var. Ambulansın ihmali var. Doktor ‘erken gelseydi kurtarılırdı’ dedi. Oysa Bornova ve Ege Üniversite Hastanesi arasında 3 dakikalık mesafe var, gelmesi 10 dakika sürmez. Kızımı geç götürdükleri için kaybettik ” şeklinde belirtti.

‘Polis tutanağında Aslıhan’ın ifadeleri yazıyor mu?’

Çelişkili ifade veren iki kadının telefonlarının derhal incelenmesi gerektiğini ifade eden Serdar “Kızımız kendi adıyla isim veriyor ama diğer şahıslar dışarda geziyor. Polis tutanağında bu isimler var mı? Bunları araştıracağız” dedi.

Serdar, son olarak kamu oyundan kadın katliamlarına duyarlı olmaları ve Aslıhan için adalet mücadelesinde yanlarında olmalarını talep etti.

Melike Aydın

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir