Akkuyu Nükleer Santrali’nde 20 bin işçi ‘izne’ çıkarıldı

İş cinayetleri, işçilere dayatılan kötü çalışma koşulları ve işçi örgütlenmesinin önüne geçen faaliyetleriyle gündemden düşmeyen Akkuyu Nükleer Santral Şantiyesinde şimdi de 20 bin inşaat işçisi ücretli/ücretsiz 5 Ağustos tarihine kadar izne çıkarıldı.

Bilim insanlarının ve çevre savunucularının tüm itirazına Mersin’i adeta çöle çeviren Akkuyu Nükleer Santrali Şantiyesinde 20 bin inşaat işçisi ücretli/ücretsiz izne çıkarıldı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde Titan-2 IC İçtaş A.Ş. ile ana yüklenici firma olan Rus şirketi Rosatam arasındaki sözleşmenin feshedilmesi üzerine yaklaşık 20 bin inşaat işçisinin işten çıkarıldığını duyurdu. Rus şirketinin şantiyedeki tüm faaliyetlerini de durdurduğunu kaydeden sendika, sosyal medyasında şu paylaşımı yaptı: “Üyelerimiz, sendikamızla iletişime geçerek yaklaşık 20 bin işçinin ücretli/ücretsiz izne çıkarıldığını ayrıca Türkiye firmalarının şantiyeye girişlerine de blok konularak hiçbir şekilde şantiyeye giriş yapılmadığını belirttiler. Binlerce işçi şantiyelerden çıkarıldı ve 5 Ağustos tarihine kadar ‘izinli’ oldukları kendilerine söylendi.”

İnşaat işçileri defalarca barınma ve beslenme koşullarının iyileştirilmesi için şantiyede eylem yapmış, eyleme katılan 160 işçinin şantiyeye giriş kartlar ıiptal edilmişti. Öte yandan iş güvenliği önlemlerinin de alınmayarak işçilerin canının hiçe sayıldığı şantiyede yaşanan çok sayıda iş cinayeti yaşanmış, işçiler basına ya da şantiye dışından birine bilgi vermemesi konusunda tehdit edilmişti.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir