Ulutaş’tan Madımak Katliamı açıklaması: 29 yıldır adalet arıyoruz!

PİRHA-Malatya’da düzenlenecek ‘Sivas 93 ve sonrası’ konulu panel hakkında PİRHA’ya konuşan PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, “Aradan 29 yıl geçti ama ne katiller ne de sorumlular hesap verdi. Göstermelik yargılamalarla 29 yıldır hala sonuçlanmayan mahkemelerde adalet arayışımız devam ediyor. Aleviler bir taraftan yaşam haklarını korumaya çalışırken, diğer taraftan her gün giderek artan asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kalıyor” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Bölge Şubeleri, Sivas Katliamı’nın 29. yılında ‘Sivas 93 ve sonrası’ isimli panel düzenleyecek. Malatya’da Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak panele Madımak Davası Avukatı Şenal Saruhan, PSAKD Hukuk Sekreteri Avukat Cafer Koluman, önceki dönem PSAKD Genel Başkanı Yazar Ali Balkız, PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Mustafa Aslan katılacak.

PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, Sivas Katliamı’nın 29. yılı ve Malatya’da düzenlenecek ‘Sivas 93 ve sonrası’ konulu panel hakkında PİRHA’ya konuştu.

“DEVLET KENDİ ALEVİSİNİ YARATMAYA ÇALIŞIYOR”

Alevilerin inancından dolayı Kerbala’dan beri sayısız katliamla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Ulutaş, “Dersim, Maraş, Malatya, Çorum, Gazi ve 1993 yılında Sivas Madımak otelinde 8 saat süren yangında birçok aydınımızı, yazarımızı, sanatçımızı ve 18 yaşını doldurmayan çocuklarımızı vahşi bir katliamla kaybettik. Aradan 29 yıl geçti ama ne katiller ne de sorumlular hesap verdi. Göstermelik yargılamalarla 29 yıldır hala sonuçlanmayan mahkemelerde adalet arayışımız devam ediyor. Aleviler bir taraftan yaşam haklarını korumaya çalışırken, diğer taraftan her gün giderek artan asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kalıyor. Yıllardır katliamlarla yok etmeye çalıştıkları Alevileri bugün de kendilerine göre şekillendirmeye çalışıyorlar, kutsal mekanlarımız ya yıkılıyor, ya da kontrol altına almaya çalışılıyor. Devlet asimilasyon politikalarıyla kendi Alevisini yaratmaya çalışıyor” dedi.

“MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Sivas Madımak Katliamı’nın 29. yıl dönümünde şubelerde ve bölgede eylem ve etkinliklerin başladığına değinen Ulutaş, şöyle devam etti:

“Doğu bölge şubeleri olarak, Malatya’da 24 Haziran Cuma günü saat 13.30’da Sabancı Kültür Merkezi’nde, katliamın canlı tanıklarından, yazar ve önceki dönem Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Ali Balkız, 29 yıldır adalet mücadelesinden vazgeçmeyen Avukat Şenal Sarıhan, PSAKD Hukuk Sekreteri Cafer Koluman, PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe ve GYK üyelerimizin katılımıyla Sivas 93 ve sonrasını konu alan panel gerçekleştireceğiz. 1 Temmuz Cuma günü demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla yürüyüş ve basın açıklamasıyla şehitlerimizi anacağız. 2 Temmuz’da da tüm bölge şubeleri olarak Sivas Madımak Oteli önünde şehitlerimizi anarak adalet mücadelemizi ve taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Katiller ve sorumlular hesap verinceye, Madımak Oteli müze oluncaya ve eşit yurttaş oluncaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

PİRHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir