BMG’den Sarıgazi’de “Tek yol devrim” paneli

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), “Açlığa, faşizme ve işgale karşı Tek Yol Devrim” şiarlı kampanyası kapsamında İstanbul’da Sarıgazi Ovacıklılar Derneği’nde panel düzenledi.

Panelde Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, Mücadele Birliği’nden Muhammed Hizmetçi ve Demokratik Bölgeler Partisi’nden Nevzat Kılıç söz aldı. Etkinlik Kürtçe ve Türkçe yapılan kısa selamlamanın ardından devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sırasında hep bir ağızdan Adnan Yücel’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiiri okundu.

Açılış konuşmasında BMG’nin yürüttüğü kampanyaya dikkat çekildi, kampanya kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

ÇUBUK: DEVRİMİN GÜNCELLİĞİNİ MÜMKÜNLÜĞÜYLE BİRLEŞTİRMELİYİZ

Panelde ilk sözü alan Burcugül Çubuk, yükselen reformist, düzen içi siyaset tarzına dikkat çekti, BMG’nin sistemin sınırlarına itiraz ederek ilan ettiği tutumun önemini vurguladı. Bu nedenle kampanyanın şiarını “Tek yol devrim” olarak belirlediklerini dile getiren Çubuk şunları söyledi: “Türkiye, Kürdistan’da saldırılar gerçekleştiren faşizmi çöpe atmak zorundayız. Meclisteki çalışmayla faşizm yenilmeyecek, BMG gibi fiili-meşru mücadeleyi, sokağı esas alan güçlerle yıkılacak. Kendi mücadelemiz geleceğimizi kuracak. Rojava devriminde olan buydu, halklar Rojava’da birlikte kendi geleceğini ellerine aldı. Reformistlerin bu kadar restorasyoncu olmalarının nedeni devrimin mümkün olduğuna olan inancın kırılmasından geliyor. Devrimin güncelliğini mümkünlüğüyle birleştirmek gerekiyor.”

HİZMETÇİ: BİRLEŞİK DEVRİM İÇİN HER YERDE SOMUT ADIM ATMALIYIZ

Mücadele Birliği’nden Muhammed Hizmetçi ise faşizmin yıkılacağı konusunda herkes muğlak konuşurken BMG’nin bunu net bir şekilde söylediğini kaydetti. Faşist şeflik rejiminin büyük bir krizden geçtiğine dikkat çeken Hizmetçi şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde benzer bir durum var. Türkiye burjuvazisi bu krizi daha yoğun yaşıyor. Devrimcilerin işi bu krizden bir sonuç çıkarmaktır. Devletin saldırı, gözaltı ve işgal dışında ayakta kalamadığı bir süreçten geçiyoruz. Devlet bu toplumun bir araya gelmesini engellemeye, Kürtleri susturmaya çalışıyor. Faşizm tepeden tırnağa kurumsallaştı. Halkın büyüyen eylemlerine daha fazla kulak vermek gerekiyor. Devrimi engellemek için sermaye faşist terörü uyguluyor. Buna karşı örgütlü gücümüzü artırmalıyız. Reformizm devrimden, sosyalizmden söz edip bunun için hiçbir şey yapmayacaktır. Faşizmi yıkma perspektifiyle hareket etmek gerekiyor. Birleşik devrimci bir odağa ihtiyacımız var. Bunun için her yerde somut adımlar atmamız lazım” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: DEVRİMLER TOPLUMSAL ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN İÇİNDEN DOĞAR

Demokratik Bölgeler Partisi’nden Nevzat Kılıç ise faşizmin kurumsallaştırıldığı bir dönemden geçtiğimizi, kadınların katledildiği, sistematik taciz, tecavüz politikalarının uygulandığı, işçilerin sömürüldüğü Kürtlerin bombalandığı, işgal saldırılarının olduğu bir dönemde devrimin güncel ve mümkün olduğunu dile getirdi. Kılıç, şöyle devam etti: “Kürt özgürlük hareketinin çıkışı, Öcalan’ın sözleriyle bir ütopyadır. Kemal Pir, Haki Karer tek kelime Kürtçe bilmezler ama Kürdistan’da örgütlenmiştir. Bu ütopya Rojava’da devrimi gerçekleştirdi. Deniz’i, Mahir’i İbo’yu Mazlum’u, Sakine’yi onların mücadele mirasını sürdürmeliyiz. Bunca çelişki karşısında devrimi savunarak sahaya daha güçlü inmeliyiz. Kapitalist modernitenin yaşadığı kaos aralığını doğru bir şekilde değerlendiremediğimiz için devrimi gerçekleştiremedik. Örneğin, İran’dan dünyaya yükselen bir slogan; ‘Jin, jiyan, azadi’ sloganı bize direnişin ne kadar hızlı yayılabileceğini gösteriyor. Devrimler toplumsal çürümüşlüğün içinden doğar. Restorasyon başarılı olursa yeşil Türkçülükten beyaz Türkçülüğe geçiş yapmış olunacak. Bunun karşısında duracak irade devrimci irade olacaktır.”

Panel serbest kürsüyle sona erdi.

Kaynak: http://etha49.com/haberdetay/bmgden-sarigazide-panel-170220

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir