Ankara Onur Yürüyüşü’ne karşı gerici gösteri!

Ankara Hacı Bayram Veli Camii önünde toplanan siyasal İslamcı güruh, tekbir ve sloganlarla bugünkü Onur Yürüyüşü’nü hedef alarak tehditler savurdu.

LGBTİ+’lar rejim için de siyasal İslam’ın çeşitli bölükleri ve faşistler açısından da toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek özel bir hedef ve araca dönüştürülmüş durumda. İstanbul, Eskişehir ve başka illerden sonra bu sefer de Ankara’da tehdit edilerek, hedef gösteriliyorlar. Ankara’da bugün yapılacak 2. Onur Yürüyüşü de gerici güruhların hedefi oldu. Saat 17:30’da Kuğulu Park’ta başlayacak yürüyüş öncesinde siyasal İslam’ın çeşitli renkleri sosyal medya üzerinden tehditler savurdular önce. Bugün de bununla yetinmeyip Hacı Bayram Veli Camii önünde toplanarak tekbir ve sloganlarla tehditlerini pratikleştirdiler.

Yürüyüşü yasaklayan Ankara Valiliği de polis üzerinden tehdit savuranları arayarak “yürütmeyeceğiz” teminatı verdi.

Yürüyüş öncesinde “Bir nesli kaybetmek üzereyiz.. Bu ahlaksızlığa dur demek için yarın 17:30 da Kuğulu Parktayız !!” diyen Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner yaptığı paylaşımda, Valiliğin kendilerine LGBTİ+’ları “yürütmeme teminatı” verdiğini duyurdu.

Yürüyüş Komitesi dayanışmaya çağırdı

Gericilerin bu hedef göstermesinin ardından Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi, dayanışma çağrısı yaparak şunları söyledi:

Tüm hukuk dışı engellemelere rağmen Anayasal hakkımızı kullanarak 5 Temmuz 2022 saat 17.30’da Ankara Kuğulu Park’ta Onur Yürüyüşü’müzü gerçekleştireceğiz. Bu süreçte gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği taktirde biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!

ALINTERİ

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir