ESP’den Çağlayan önünde eylem

Üyelerinin derhal serbest bırakılmasını isteyen ESP, siyasi polisin çaresizce kurduğu komploların boşa olduğunu ve her alanda işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadelesini yürütmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK üyeleri bugün İstanbul Adliyesi’ne çıkarılıyor. ESP’nin çağrısıyla sosyalistler için Çağlayan’da basın açıklaması yapıldı. Eylemde, “Komplolar sökmedi sökmeyecek” yazılı pankart açıldı.

Eyleme ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Yaren Tuncer ve Okan Danacı, Devrim Parti, Alınteri, Halklarin Demokratik Kongresi İl Sözcüsü Aynur Cengiz, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) HDP, HDK, SODAP, Halkevleri, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Partizan ve Yeni Demokrat Kadın (YDK), Kaldıraç katıldı.

Söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, faşist devlet terörünün yeni bir komplosuyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Yapılan ev baskınında kameraların kapatılıp arama yapıldığını ve sağa sola konulan “delillerle” suç üretmeye çalışıldığına dikkat çeken Tümüklü, “Bu devlet aynı ezberle gelmeye ve aynı yanıtla karşılık bulmaya devam ediyor” dedi.
Basın metnini Ümmühan Özdemir okudu. “Komplolar sökmedi, sökmeyecek” vurgusu yapan Özdemir, partisi ESP’ye siyasi polis tarafından çaresizce kurulan komployu şöyle açıkladı.

“Partimize yönelik gerçekleştirilen bu yeni komplo saldırısı 18 Ağustos gecesi saat 02.00’da yapılan ev baskınıyla başladı. ESP ve SKM MYK üyelerimiz Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit İstanbul Gazi Mahallesi’nde Suruç gazilerimizden olan ve tedavisi sırasında yaşamını yitiren Sezgin Dağ’ın eşi Nurcan Gülbudak’ın evinde misafir olan yoldaşlarımız gözaltına alındı. 4 sosyalist gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

Bir gün boyunca gözaltında bulunan sosyalistlerin yakınlarına siyasi polis tarafından bilgi verilmediği gibi İstanbul Emniyeti gözaltı bilgisini kabul etmedi. Gece saatlerinde Emniyet’e giden avukatlara ise gözaltı bilgisi verilerek, 24 saat avukat kısıtlılığı olduğu bildirildi. Yoldaşlarımız ve gözaltındaki sosyalistlerle sabaha karşı yapılan görüşmede; nezaret girişinde, erkek polislerin de eşlik ettiği biçimde çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarını; baskın yapılan evde kamerasız ve yoldaşların ortamı görmeyeceği biçimde saatlerce arama yapıldığını; aramanın belli bir aşamasında eve bomba imha ekiplerinin çağrıldığını ve bu biçimde de aramanın kamerasız şekilde sürdürüldüğünü öğrendik”

Açıklamada, “Bu tablonun faşist polis, istihbarat ve medya aparatlarıyla ESP’yi kriminalize eden; her eylemi yasadışı ilan eden, omuzlanan her cenazeye saldıran AKP-MHP faşist rejimin ESP nezdinde yeni bir komplo süreci başlatıldığının altını çizen Özdemir, “Faşist diktatörlüğün komplo saldırısı partimize yönelik gerçekleştirilen ilk saldırı değildir. Partimiz ateş altında yürümenin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Bu bilinçle sayısız komplonun üstesinden gelerek geri püskürtmüş, püskürtmeye de devam edecektir. Faşist rejim bilsin ki; bizler devrimci sosyalistler olarak yaratılmak istenen karanlığı dağıtan ışık zümreleri olmaya, yaşamın her anında ve alanında var olarak, işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylem, “Komplolar sökmedi, sökmeyecek”, “Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız”, “ESP umuttur umut dimdik ayakta” sloganlarıyla sona erdi.

Özgür Gelecek

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir