MSD’den uluslararası topluma çağrı: Türk devletinden hesap sorulsun

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Türk devletinin Zaxo’da işlediği katliamı kınayarak, Türk devletinden hesap sorulmasını istedi.

20 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Zaxo kentinde bağlı Perex köyünde piknik alanında gerçekleşen katliama ilişkin yazılı bir açıklama yapan MSD, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası güçleri tedbir almaya çağırdı.

MSD’nin açıklaması şöyle:

“Başûrê Kurdistan’ın Zaxo bölgesindeki piknik alanına dün yapılan bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 9 sivil yaşamını yitirirken, 23 sivil de yaralandı. Komşu Türk devleti sivillerin üzerine bomba yağdırdı, sivillerin yaşadığı köy ve beldeleri hedef alıyor, komşu ülkelerin egemenliğine saygı duymuyor, özellikle Suriye ve Irak olmak üzere bölgenin güvenliğini ve istikrarını hedef alıyor. Bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Başta şehitlerin ailesi olmak üzere, Irak hükümetine ve halkına baş sağlığı diliyor, yaralıların ailesine desteklerimizi bildiriyor ve acil şifalar diliyoruz.

Irak’taki bütün güçlerin birlikteliğinin önemini vurguluyoruz. Özellikle merkezi hükümet ile Kürdistan Bölgesi’ne katliamın başından beri sokaklarda olan ve Türk devletinin işgalini reddeden halka destek çıkmasını istiyoruz.

Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma gerekli tedbirleri alması, Türk devletinin komşu ülkeler üzerindeki işgaline son vermesi, uluslararası kanunları ihlal ettiği için hesap sorulması ve bu vahşi gidişatını sınır koyması çağrısı yapıyoruz.”

ANFNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir