VAN – Van’da kültür-sanat çalışmaları yürüten Aryen Kom, “Konserên Tamarayê” projesiyle kentin tarihi ve kültürel dokusunu müzikle buluşturan klipler çekti.
Van’da kültür sanat çalışmalarını yürüten Aryen Kom, “Konserên Tamarayê” projesiyle kentin birçok tarihi alanında şarkılar seslendirilip, klipler çekti. Kısa bir süre sonra sanal medya platformlarında müzikseverlerin beğenisine sunulacak olan proje kapsamında, 11 klip ve müzik çalışması yapıldı.
11 PARÇANIN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI
Projenin Aranjörlüğünü yapan müzisyen Kemal Yıldırım, uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları projeyi kısa bir süre sonra hayata geçireceklerini belirtti. Yıldırım, “Bu proje sadece müzikle sınırlı değil; aynı zamanda kültür, tarih, dil, toplum ve coğrafya da bunun içerisinde yer alıyor. Yaklaşık 2 aydır bunun için çalışıyorduk ve şuana kadar 11 şarkının hem çekimleri hem de müziğini bitirdik. Çalışmaların tamamını Van’ın tarihi yerlerinde çektik. Kırmızı Kilise, Muradiye Şelalesi ve Çarpanak Adası’nda yaptığımız çalışmalar tamamlandı ve kısa bir süre sonra yayınlanacak. Başarılı bir proje olduğunu düşünüyor ve bu çalışmayı devam ettirmek istiyoruz” dedi.
BÖLGENİN TANITIMI AMAÇLANIYOR
Aryen Kom olarak hem Van’da hem de bölgeden sanatçılara da çalışmalarda yer verdiklerini anlatan Yıldırım, “Konserler; kentin tarihi ve kültürel dokusunu müzikle, sanatla buluşturarak dil, kültür, tarih coğrafya ve toplumsallığın bir arada yaşamanın önemine vurgu yapmaktır. Diyarbakır’da Amida Konserleri yapılmıştı bu da benzer bir proje. Seslendirdiğimiz şarkıların büyük bölümü Serhat bölgesi ve Erivan’ın şarkılarıdır. Yine Aram Tigran gibi büyük sanatçıların da şarkılarını seslendiriyoruz. Şuan bu çalışmada 24 kişi var ama bu sayı 50 kişiye kadar da çıkabilir. Sadece Van değil diğer Serhat kentlerinde de bu çalışmaları yapmak istiyoruz” diye konuştu.
KISA BİR SÜRE SONRA YAYINLANACAK
Bu çalışmanın aynı zamanda kentte yaşayan sanatçılarla bir araya gelerek ortak değerler etrafında birleşerek müzik üretmek olduğunu ifade eden Yıldırım, “Klip çalışmaları tamamlandıktan sonra tamamı sanal medya kanalları üzerinden paylaşılacak. Bu çalışmaları halkımızın beğenisine sunuyoruz ve onların da sahip çıkmasını istiyoruz. Çalışmalarımızın görünür olması bizim için çok önemli. Gençler eğer bu projeye katılmak istiyorlarsa elbette bize katılabilirler” dedi.