Alevi kurumlarına saldırılara karşı eylem

Ankara’da Alevi kurumlarına yönelik yapılan saldırıya karşı Stuttgart’ta Türk Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Ankara’da Alevi kurumlarına yönelik yapılan saldırıya karşı Stuttgart’ta Türk Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda bu saldırılarının tesadüf olmadığı, geçmişte yapılan saldırıların bir devamı oldu vurgulandı. Birleşik mücadele ile faşizmin bu saldırılarının ve provokasyonlarının yenileceği belirtildi. Eyleme katılım sayı olarak da oldukça iyiydi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına ortak açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki, bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Savaş çığırtkanlığına ve her türlü çatışma diline karşı barışın ve kardeşliğin saflarında yer alırız. (…) İbadethanelerimizi yasal statüye kavuşturun. Elinizi, dilinizi inancımızdan ve inanç merkezlerimizden çekin! Bizi tarif etmeyin, Tanıyın! Provokatörlere karşı, kandan beslenen zalimlere karşı, ırkçı gerici ve şeriatçılara karşı, savaş çığırtkanlığı yapan her türlü zihniyete karşı, gelin canlar bir olalım” çağrısı yapıldı.

AABF Denetleme Kurulu 2. Başkanı Özlem Mirwald yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dün Ankara’da gerçekleşen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yas-ı Matem’in ilk gününde yapılan bu saldırının ne demek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cemevlerimizi tanımayarak, ibadethane olduklarını kabul etmeyerek, Aleviliği tanımayarak, ağzından çıkan lâfı kulağı duymayarak, siyasetçilerin de bunun altına nasıl zemin hazırladıklarını da çok iyi biliyoruz. Ve bizler sadece ve sadece faillerin yakalanmasıyla rahatlamayacağız. Biz azmettirenlerin kim olduklarını da bilmek istiyoruz. Ve bunun arkasında olacağız sonuna kadar. Çünkü bu ortaya çıkmazsa, bu olaylar devam edecektir. Ardı arkası kesilmeyecektir.”

Yine Wiesloch Alevi Derneği Başkanı Gülseven Tulgar da kısa bir konuşma yaptı.

Eyleme Alevi Derneklerinin yani sıra, Alınteri’nin de içinde olduğu devrimci ve demokratik yapılar da katıldı.

ALINTERİ

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir