Polisin darp ettiği kadın avukat hakkında soruşturma

Diyarbakır’da kadınların düzenlediği mitingde arama noktasında polisin saldırısına uğrayarak darp edilen avukat Elif İpek Tirenç Ulaş hakkında soruşturma başlatılırken, polisler hakkında takipsizlik kararı verildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi öncülüğünde 16 Ekim 2021 tarihinde “Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bes e (yeter artık), şimdi kadın özgürlük zamanı” şiarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak isteyen avukat Elif İpek Tirenç Ulaş, arama noktasında polis tarafından darp edildi. Rosa Kadın Derneği yöneticisi görevinde de bulunan Ulaş, ince arama dayatmasına karşı çıkmış bu nedenle polisin saldırısına uğramıştı.

POLİS DEVLETİ İTİRAFI

Ulaş, kendisini darp eden polisler hakkında şikayetçi olurken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, polisler hakkında, “Ben devletim, ben polisim seni bu alana sokmayacağım” şeklindeki sözleri ve plastik kelepçeyle gözaltı tehdidi üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma dosyasında yer alan Ulaş’ın polis şiddeti ve tehditlerine uğradığına ilişkin görüntüler ve darp raporuna rağmen, savcılık, polisler suçlamayı reddetti. Savcı, görüntü ve raporu görmezden gelerek, 4 polisin sözlerini dikkate alarak polislerin orantılı güç kullandığını öne sürdü, takipsizlik kararı verdi.

Polisler hakkındaki takipsizlik kararının ardından avukat Ulaş hakkında, polise direnerek görevini yaptırmamak ve kasten yaralama iddialarıyla soruşturma başlattı.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir