Tutsak yakınları: Neden herkes kör, sağır ve dilsiz?

DİYARBAKIR – Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştiren tutsak yakınları, “Neden herkes kör, sağır ve dilsiz yaklaşıyor” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle tutsak yakınlarının Diyarbakır’da başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemi Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Aileler yaptıkları eylem kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ailelere destek vermek amacıyla Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği(MEBYA-DER) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), cezaevi önüne geldi.

‘Çocuklarımız topraklarını savunduğu için cezaevinde’

Tutsak yakını Nazime Boltan, eylemlerinin 9’ncu ayına girdiklerini söyledi. Cezaevlerinde yakınlarına yapılan zulme karşı eyleme başladıklarını belirten Nazime, “Yakınlarımıza hakaret edilmesin diye eyleme başladık. Ancak her geçen gün zulümlerini daha da arttırıyorlar. Ne olursa olsun bizler tutsak yakınları olarak eylemimize devam edeceğiz ve yakınlarımızın haklarını savunacağız. Ben 4 yıldır oğlumu göremiyorum. Neden bize ve çocuklarımıza bu hakaret yapılıyor. Çocuklarımızı bizden uzakta bulunan cezaevlerine götürüyorlar. Siyasi partiler nöbetimize destek olsunlar. Herkes neden sağır, dilsiz ve kör yaklaşıyor. Bize bu acıyı yaşatmasınlar. Bizim çocuklarımız yüz kızartıcı suçlardan kaynaklı cezaevine girmediler. Bizim çocuklarımız sadece kendi topraklarını savundukları için cezaevinde” diye konuştu.

Açıklama, “Bijî berxwedana zindana”, “Hak hukuk adalet” sloganları ve alkışlarla son buldu.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir