Kadınlar İstanbul’da yasağı tanımadı: Yaşasın kadın dayanışması

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasaklamasına rağmen kadınlar ve LGBTİ+’lar sokakları doldurdu. Cihangir’de bir araya gelen kitle “hükümet istifa” sloganlarıyla eylemlerine sürdürdü, açıklamanın ardından yürüyüşe geçmek isteyen kitleye polis saldırdı, bir çok kadın gözaltına alındı.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanan 21. Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’e çıkan ve polis bariyerleriyle kapatılan sokaklarda toplanan LGBTİ+ ve kadınlar Cihangir’de bir araya geldi.

Kalabalık “Yaşasın kadın dayanışması”, “Hükümet istifa”, “Hayatlarımız değil, patriyarka yıkılsın”, “Yüklen, yüklen, barikata yüklen” sloganlarıyla eylemi bir süre devam ettirdi.

İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü sosyal medya hesabından “8 Mart Yasaklanamaz! 2003’te 100’e yakın kadınla başlayan Feminist Gece Yürüyüşü’müz onca baskıya, yasağa, engellemeye rağmen durmadan büyüdü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da meydanları doldurmak, birbirimize güç vermek için sokaktayız!” açıklaması yaptı.

Eylem Komitesi tarafından yapılan açıklamanın ardından Sıraselvilere doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitleye polis saldırısı yaşandı, bir çok kişi gözaltına alındı.

Kaynak: https://ozgurgelecek46.net/kadinlar-istanbulda-yasagi-tanimadi-yasasin-kadin-dayanismasi/

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir