Kürkçüler Cezaevi’nde açlık grevini 2’nci grup devraldı

ADANA – Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ndeki tutuklular, hak ihlallerinin son bulması talebiyle başlattıkları 5’er günlük dönüşümlü açlık grevini 2’nci grup devraldı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, hak ihlallerinin son bulması talebiyle 14 Temmuz’dan buyana süreli dönüşümlü açlık grevinde. Gruplar halinde 5’er günlük dönüşümlü açlık grevinde olan tutuklular, hak ihlallerinin son bulmasını istiyor.

Açlık grevini 2’nci grup devralırken, aileleriyle telefonla görüşen tutuklular, açlık grevine başladıkları gün itibariyle cezaevi yönetimi ve gardiyanlar tarafından sürekli olarak “Eyleminizi sonlandırın talepleriniz en kısa zamanda karşılanacak” şeklinde ifadeler kullanıldığını belirtti. Tutuklular, “Ne olursa olsun açlık grevi eylemimizi taleplerimiz karşılanana kadar sürdüreceğiz. Bir haftadır açlık grevinde olmamıza rağmen taleplerimiz hiçbir şekilde karşılanmadı. Cezaevi idaresinin eylemimizden vazgeçirmek için sürekli olarak tutsaklarla ile görüşmeye çalışıyor. Tüm kesimlere dayanışma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir