Tayip Temel: Savaş politikalarına karşı direnmeye devam edeceğiz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Zaxo Katliamı’na işaret ederek, ‘Yeni Zilanlar, Roboskiler ve Zaxoların olmasına asla izin vermeyeceğiz. Savaş ve tasfiye planlarına karşı mücadele etmeye ve direnmeye devam edeceğiz’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, Erciş ilçesinde esnaflarla bir araya geldi.

İlçe girişinde konvoyla karşılanan Temel ve beraberindekiler, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti. Kalabalık esnaf ziyaretinde sık sık cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

Buradan parti binasına geçen Temel, burada kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin saldırılarına dikkati çeken Temel, “Yeni Zilanlar, Roboskiler ve Zaxoların olmasına asla izin vermeyeceğiz. Savaş ve tasfiye planlarına karşı mücadele etmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar; İster 10 kez partimizi kapatsınlar. Bizler 10 kez yeniden açarız. Nasıl ki İstanbul ve Ankara’da onlara hesap sormuşsak Kürdistan’da da onlara hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Temel, daha sonra ilçenin kanaat önderleri ve yurttaşlarla bir araya geldi. Temel, burada yaptığı konuşmada da son dönemlerde aileler arasında yaşanan kavgalara değindi.

Temel, “Devletin beslediği bazı kişiler, aileler arasında yaşanan tartışmaların çözülmesini istemiyorlar. Bu kavgalar devletin bir oyunudur. İstanbul’da Ercişlilere ait bir dernek olabilir ama Van’ın merkezinde derneklerin kurulması da devletin bir kurgusudur. Devlet bu politikasıyla Kürtlerin ulus olmasını istemiyorlar. İstiyorlar ki Kürtler kabil kabile, aşiret aşiret hatta köy köy ayrışsınlar. Aileler arasında yaşanan tartışmalar çözülmedikçe böyle durumlar ortaya çıkar. Zaten devlet de böyle bir şeyi istiyor” dedi.

Toplantıda kentin sorunları ve yaşanan gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Yeni Yaşayam Gazetesi/Van

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir