Sakarya’daki tarım işçisi: Saldırı kimliğimize yönelik

DİYARBAKIR- Sakarya’da 30 kişilik grubun saldırısına uğrayan işçilerinden Mehmet Karakaş, Kürt olmalarından kaynaklı böyle bir saldırıya uğradıklarını söyledi.

Diyarbakır’dan Sakarya’nın Hendek ilçesi Çamlıca Mahallesi’ne fındık toplamaya giden tarım işçileri, 27 Ağustos’ta tarla sahibi ve yakınlarının da aralarında olduğu 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda 15 ve 18 yaşlarında iki çocuk ağır yaralandı.

Saldırıya uğrayan tarım işçilerinden Mehmet Karakaş, yaşanılanları Mezopotamya Ajansı’na anlattı. Fındık bahçesinin rampalı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Karakaş, bahçenin yukarı kısmından yuvarlanan çuvallar deniyle bir kadın arkadaşlarının bacağına taş değdiğini kendilerinin de onları çuvalları farklı yöne itmeleri konusunda uyardıklarını ifade etti.

Sonrasında ise yere düşen bir çocuğa baktıkları için arlarında çıkan tartışmanın büyüdüğünü ifade eden Karakaş, “Sonra bir genç aşağı gelip, bizim çocuklara saldırdı biz de aralarına girdik. Kavgaya dönüşmesini engelledik” dedi.
Karşı tarafın “aşağıda görüşürüz” diye kendilerini tehdit ettiğini kendilerinin ise paydos ardından bu süreçte kaldıkları inşaat halindeki kapısız, penceresiz eve geçtiklerini dile getiren Karakaş, “Eve geçtiğimizde bir baktık 20-30 kişilik bir gurup avlunun içinde duruyor. Dedesine ‘hayırdır bu adamlar niye gelmiş’ diye sordum O da çuval çekmek için geldiklerini söyledi. Sonra bir baktık amcaları ve 3 genç aşağı gelip, ‘Ferhat denen çocuk vardı, getirin onu’ dediler. Hayırdır dediğimizde ‘onu döveceğiz’ dediler. Ne için diye sorduğumuzda ise ‘niye bana lan’ demiş dedi. İkisi de birbirine böyle demişti. O esnada adamların hepsi üzerimize saldırmaya başladı. Bizde 20 kişilik bir gurubuz, içimizde kadınlar, 15 yaş altı çocuklar da var. 30 kişi bize saldırdı. Yumruk, tekme, ağaç, odun ne buldularsa vurdular. Biz de o esnada sopalar aldık ve onlara göre müdahalemizi yaptık.”

‘ÜCRETİMİZİ DE VERMEDİLER’

Sonrasında olay yerine Jandarmanın geldiğini ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduklarını söyleyen Karakaş, “Onların yakınlarından birinde kırık var bizimde bir 15 yaş altı çocuğumuz kafasından darbe aldı. Sonrasında evimizi yükledik ve koruma altında oradan uzaklaştık. 23 gün onlara çalıştık. Ücretimizi de vermediler. Şikayetçi de olduk ama onlar da şikayetçi olmuş” dedi.

‘SALDIRI KİMLİĞİMİZE YÖNELİK’

Bu saldırıların daha çok Kürt işçilerin uğradığına dikkat çeken Karakaş, “Bizim Kürtlerin bu bölgeye gelmemesi ve çalışmaması lazım. Saldırının Kürtlüğümüze yönelik olduğunu düşünüyorum, ayrımcılık var. Görüyoruz yani adamın işi bittikten sonra arkadaş gözüyle bakmıyor. ‘İşiniz bitti mi siz ne zaman çıkacaksınız buradan’ gibi durumlarla karşılaşıyoruz. İlk kez oraya gitmiştim, adamlar da bizi böyle karşıladı” dedi.

‘YARGILANMALARINI İSTİYORUZ’

Saldırıda bulunanların yargılanmalarını talep eden Karakaş, “Suç duyurusunda bulunduk, darp raporu aldık. Önümüzdeki Perşembe günü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçeye bir gurup gönderecekler. 15 yaş altı çocuğun ifadesini kabul etmemişler ve bir grup göndererek tekrar ifadesi alınacak” ifadesinde bulundu.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir